Raspisani izbori za novosadske mesne zajednice, GKP: Vlast je požurila

Raspisani izbori za novosadske mesne zajednice, GKP: Vlast je požurila

U Službenom listu Grada Novog Sada od 13. maja objavljena je Odluka o raspisivanju izbora za članove saveta 38 od ukupno 47 novosadskih mesnih zajednica.

Takođe, objavljena je i Odluka o nastavku izbornih radnji u četiri MZ u kojima je epidemija korona virusa odložila izborne aktivnosti. U pitanju su mesne zajednice "Podbara", "Salajka", "Bukovac" i "Stepanovićevo".

Kako se navodi u Službenom listu, izbori će biti održani 13. juna ove godine od 7 do 20 časova dok je rok za podnošenje predloga kandidata za članove saveta 7. jun u 15.30 sati.

"Grupa za konceptualnu politiku", koja već mesecima poziva građane da uzmu aktivno učešće u ovim izborima, objavila je na svojoj Fejsbuk stranici da je "vlast požurila i raspisala izbore za novosadske mesne zajednice"

Umesto u julu, zakazani su za 13. juni, a izborne radnje su već počele da teku, pojedoše već tri dana. Da li ste bilo gde čuli nešto o ovome? Ovo je već retoričko pitanje – napominju iz ove organizacije.Podsećamo, u sredu, 19. maja u 17 sati na Šodrošu će biti održana tribina "Mesne zajednice pripadaju građanima, a ne političkim partijama!".

Takođe, u Novom Sadu je pokrenuta "Inicijativa za mesne zajednice" kao mesto povezivanja i udruživanja nezavisnih građana koji su odlučili da se kandiduju na predstojećim izborima za svoje mesne zajednice, ali i svih građanskih inicijativa i predloga građana o tome kako je moguće uticati na rad ovih institucija mesne samouprave i osnovnih organizacija građana u našim lokalnim zajednicama.

Na sajtu ove Inicijative građani šalju predloge šta bi uradili da su na čelu svoje mesne zajednice.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan