Razgazite cipele na 5 jednostavnih načina

Razgazite cipele na 5 jednostavnih načina

Nove cipele su radost za većinu žena, ali ta sreća može da se preokrene u agoniju. Evo kako to da sprečite.

Sve žene obožavaju nove cipele, ali prvo nošenje može biti poprilično bolno i ponekad se završiti sa bolovima i žuljevima. Upravo zato je redakcija "Telegrafa" pronašla nekoliko saveta uz koje će to iskustvo biti lakše i jednostavnije.

Pamučne čarape

Pronađite debeo par pamučnih čarapa i preko njih obujte nove čizme. Nosite ih po kući sve dok ne počnu da vas stežu na određenim delovima. Ponavljajte ovaj postupak nekoliko dana dok ne razvučete čizme dovoljno za udobno nošenje napolju.

Toplota

Čizme će se lakše razvući ako ih izložite nekom izvoru toplote dok ih nosite na nogama. Na primer, mogli biste da ih zagrevate fenom za kosu. Nemojte samo fenirati čizme predugo da ne uništite materijal od kog su napravljene.

Drugi par cipela

Da li ste ikad čestitali sebi na kupovini udobnog para cipela, a nekoliko sati nakon toga shvatili da ste napravili užasnu grešku? Nema ništa gore nego kad u pola radnog vremena shvatite da će povratak kući u novim čizmama biti prava muka. Upravo zato ponesite sa sobom rezervni par cipela koji ćete obuti kada vas nove čizme počnu stezati. Vremenom će čizme biti dovoljno razgažene za celodnevno nošenje.

Trik sa zamrzivačem

Ako nemate vremena niti strpljenja za postepeno širenje novih cipele, postoji trik za rezultate preko noći. Napunite dve kuhinjske vrećice vodom, dobro ih zatvorite i zalepite. Svaku vrećicu postavite u nove čizme, pa ih stavite u zamrzivač tokom noći. Izvadite ujutro čizme iz zamrzivača, pustite da se otopi led, pa izvadite vrećice. Ovaj bi postupak trebalo da opusti kožu, te vam garantuje udobnije nošenje cipela. Pripazite samo da postavite kese koje su dobro zatvorene, kako voda ne bi razmočila kožu i uništila novi par.

Profesionalac

Nove čizme uvek možete odneti kod obućara. Zavisno od materijala od kog su napravljene, oni mogu cipele proširiti i produžiti za jedan broj, a ceo postupak trajaće dan ili dva. Svakako, ovo rešenje je i najskuplje – od 300 do 500 dinara po paru.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan