Rekordno interesovanje za dobrovoljno služenje vojnog roka

Rekordno interesovanje za dobrovoljno služenje vojnog roka

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane izjavio je danas da su se mladi ljudi u rekordnom broju prijavili za dobrovoljno služenje vojnog roka u septembru.

U saopštenju Ministarstva odbrane, navodi se da su se mladi prijavili za dobrovoljno služenje vojnog roka u najvećem broju za poslednjih šest godina.

Oni će imati priliku da tokom šest meseci, koliko traje služenje vojnog roka, dobiju nova znanja, upoznaju nove ljude i steknu nove veštine, da vide zašto je važno da neko služi svojoj zemlji. Srbija je značajno napredovala na respektabilnim svetskim listama koje procenjuju snage vojske. To jeste priznanje za našu zemlju, ali smo posebno ponosni na mlade ljude koji dolaze da služe svojoj zemlji. Gotovo 80 odsto mladih, koji dođu da dobrovoljno služe vojni rok, opredeli se da nakon toga nastavi da služi svojoj zemlji kao profesionalni vojnik. Mnogi kasnije postanu i podoficiri naše vojske i čine, zaista, kičmu našeg sistema odbrane. Služenje vojnog roka biće odlična prilika za ove mlade ljude da vide da li su spremni da dostignu izazove koje su savladale mnoge generacije pre njih ‒ rekao je Nebojša Stefanović, a stoji u saopštenju.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Naprdnjacka Smrdija

  pre 533 dana i 8 sati

  Super, taman nemojte zvati nas kad krene, sns botovi ce sluziti vojsku…

  Oceni komentar:
  2
  6