Renovirani klub penzionera "Slana bara" počeo sa radom (FOTO)

Renovirani klub penzionera "Slana bara" počeo sa radom (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je, zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem obišao rekonstruisani Klub penzionera "Slana bara" u Zadružnoj ulici koji funkcioniše u okviru Gerontološkog centra Novi Sad.

Grad se trudi da pomogne najstarijim sugrađanima i zato ulažemo sredstva u Klubove penzionera kako bismo im život učinili što lagodinijim. Sugrađani na Slanoj bari, od 2019. godine koriste prostorije Kluba na Klisi, a sada ponovo imaju svoj prostor u delu grada u kojem žive. Krajem prošle godine su sprovođeni građevinski radovi, koji su podrazumevali adaptiranje prostora Gradske biblioteke u ovaj Klub od 77 m2. U ovim poslovima učestvovale su Gradska uprava za imovinu koja je regulisala imovinsko-pravne odnose i Gradska uprava za socijalnu i dečju zaštitu, koja je izdvojila sredstva u visini od 2,7 miliona dinara za radove na objektu. Na teritoriji Grada Novog Sada radi ukupno 19 Klubova penzionera, kako u gradu tako i u prigradskim naseljima, uz još 9 mesta slične namene i sadržaja – rekao je Đurić zahvalivši se svim zaposlenima u Gerontološkom centru na svemu što rade za sugrađane.


Ministar Selaković je istakao da Grad Novi Sad ima veoma razgranatu mrežu penzionerskih klubova, a da su oni važna mesta za svakodnevno druženje i socijalizaciju penzionera, naročito kada su pitanju samci. Najavio da će se država postarati da penzionerske klubove obogati dodatnim sadržajima, da naše najstariji budu informatički opismenjeniji i da se upoznaju sa novim tehnologijama.

U poslednjih nekoliko godina, između ostalog, renovirano je sedište Udruženja penzionera u Poštanskoj ulici. Rekonstrukcije za potrebe Udruženja su rađene u Budisavi, Stepanovićevu, Kovilju, Kisaču, Bukovcu. Izgrađen je novi objekat Doma penzionera u Kaću, kao i nov objekat za MZ Sajlovo u okviru koga se nalaze i prostorije namenjene Udruženju penzionera, a saniran je i objekat koji koristi Udruženje penzionera u Futogu.


Iz Kabineta gradonačelnika poručuju da uskoro sledi otvaranje Doma penzionera u Ledincima.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan