Restoran "Piknik": Vojvođanski ukusi na moderan način (FOTO)

Restoran "Piknik": Vojvođanski ukusi na moderan način (FOTO)

Bar-restoran "Piknik" na Ribarskom ostrvu podeljen je u nekoliko celina, pa pored dela za ručavanje, bara gde možete popiti piće i uživati u kolačima, tu je bina za žive svirke, šumski parkić sa igralištem- omiljeni kutak najmlađih posetilaca.

 

U dvorištu takođe postoji i deo gde je začinsko bilje, koje osoblje koristi za pravljenje koktela, a gosti za odmaranje očiju i uživanje u čulu mirisa.

 

 

Tu je poseban deo u kom mališani najviše uživaju, a to je parkić gde su poni i magarac.

U restoranu mesta ima za oko 130 osoba, a u letnjem period sa baštom I barom još oko 200. U ponudi su jela različitih kuhinja zastupljenih u Vojvodini. Bogata je i ponuda specijaliteta od rečne ribe, koja stiže direktno od dunavskih alasa.

Po rečima marketing menadžerke “Piknika” Dejane Crveni ovde su zastupljeni domaći proizvođači hrane i vina.

- Kupujući domaće, a pri tom vodeći računa o kvalitetu i svežini namirnica, vratili smo sve ono divno što je nama naša zemlje dala. Podržavamo domaće te se na našoj vinskoj karti i jelovniku možete i najesti i napiti i Fruške gore i Vojvodine. Da ne preskočimo nekog, možete se nadisati cele Vojvodine i Srbije. Ne želimo da omalovažavamo bilo koga, već da  promovišemo naše. Isto je i kada idete u Francusku, tamo će vam servirati lokalnu hranu i vino. Tako i mi želimo da gostima ponudimo naše – kaže Dejana.

 

 

Retko ko ne primeti njihov neobičan meni s vojvođanskim jelima, a ideja je kako kaže Dejana da se od zaborava sačuvaju stare reči kojih u govoru ima sve manje.

 

 

Tako u jelovniku imate: "Piknik paštetu – poselušu", "Babin komad – sočna teletina u saftu sa grilovanom palentom", "Bivolji zalogaj", "Garavuša – čokoladna torta", "Kapric – kuglice od tikvica u sosu od bundeve", "Obrok salatu sa bukovačom - Sojku"…

 

 

U bogatom meniju preporuka kuće je kako Dejana kaže "Lovačka sačmara". Stara, dobra lovačka šnicla od svinjskog vrata sa dosta safta, luka i malo senfa, "da se moča". Pari se sa pire krompirom.

- Svinjski vrat se sam žvaće, samo pustite čula da rade svoje. U ponudi imamo i rečnu ribu, čorbu i riblji perkelt uz turoš ćusa, a trendovi zahtevaju i po koju obrok salatu, testo ili rižu. Takođe je i post ispoštovan – kaže naša sagovornica.

 

 

Uparivanje hrane vina i muzike, još jedno je od autentičnosti ovog mesta.

- Od kolača, preporučujem šnenokle, dok i bajadera ne zaostaje. Ko god da ih je probao, vraćao se tom izboru – ističe naša sagovornica.

 

 

Od četvrtka do nedelje, gosti mogu da uživaju u različitom muzičkom program. Prednost ovde kako kažu daju mladim ali profesionalnim izvođačima, a svirke su od četvrtka do nedelje. Subotom su svirke preko dana i uveče, a nedeljom tokom dana.

 

 

Istovremeno ovde su česte i radionice i izložbe radova. Do sada su organizovane radionice fotografije, izrade nakita I kolača…

 

 

Za najmlađe tu su dečje predstave koje će zbog lepog vremena biti organizovane i tokom septembra.

 

 

- Ovo je mesto koje vole da posete gosti iz Novog Sada, Beograda i šire. Mi smo porodično mesto koje tradiciju diže na viši nivo – kaže Dejana.

 

 

Konkurencija u gradu je dosta kvalitetna, pa smo pitali Dejanu koja je tajna uspeha.

- Duša treba da se gradi u zidove. Kada se god kalkuliše nije u potpunosti dobro, ali kada se radi srcem i dušom, iskreno i sa ljubavlju , uspeh mora doći – kaže Dejana.

 

 

Kako je objasnila svakog dana su rezervacije obavezne, kako ne bi bilo nepotrebnih neprijatnosti i gužve.

 

 

Naziv “Piknik” nije slučajno biran, jer obeležava mesto za one koji žele da pobegnu od gradske gužve, ili da se sakriju i odmore od posla i obaveza. 

Tekst: Slađana Aničić
Foto: Aleksandar Jovanović

Oceni vest:
14
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan