Rezultate testa na koronu od danas moguće saznati i elektronskim putem

Rezultate testa na koronu od danas moguće saznati i elektronskim putem

Aplikacija koja će pomoći građanima Srbije da sami proveravaju rezultate testiranja na korona virus počeće da radi danas u 15 časova.

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihajlo Jovanović rekao je za RTS da na portalu elektronske uprave na adresi euprava.gov.rs danas puštaju novu uslugu – to je usluga obaveštenja da je nekome gotov PCR test.

– Vrlo jednostavno, u tri koraka, građani unošenjem svog JMBG, unošenjem i-mejl adrese na koju žele da dobiju notifikaciju, odnosno broja telefona za SMS poruku, prijavljuju se za tu notifikaciju – naveo je Jovanović.

Onog trenutka kada bude gotov njihov PCR test dobiće i-mejl ili SMS poruku, dodao je Jovanović.

On je naveo da je usluga besplatna, kao i da su podaci zaštićeni, te da u tim porukama nema podataka o građanima, niti one nose informaciju da li je test pozitivan ili negativan, već će se u porukama sugerisati građanima da ako žele da vide rezultat svog testa odu na portal e-Zdravlje gde, kada se uloguju, mogu da vide svoje kompletne rezultate.

Ukazao je da je sam portal e-Uprave prilagođen mobilnim telefonima i da očekuju da će najveći broj građana pristupiti portalu upravo preko telefona.

Jovanović je rekao da Srbija razmišlja da napravi mobilnu aplikaciju za praćenje korona virusa.

– Različiti timovi ministarstva i kancelarija rade na tome i siguran sam vrlo brzo ćemo izaći sa pravim predlogom koji je uslađen sa našom zakonskom regulativom – zaključio je Jovanović.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Trišić Dragan

  pre 1307 dana i 22 sata

  Rezultat testa pcr

  Oceni komentar:
  1
  1
 • Maja Savić

  pre 1259 dana i 21 sat

  Molim nalaz pcr testa

  Oceni komentar:
  0
  0