RHMZ: U Novom Sadu posle podne i uveče jaki pljuskovi i grmljavina, moguća pojava grada

RHMZ: U Novom Sadu posle podne i uveče jaki pljuskovi i grmljavina, moguća pojava grada

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će u Srbiji danas doći do značajne promene vremena i na vremenske nepogode u drugom delu dana - obilne padavine, grad i olujni vetar.

U Novom Sadu će pre podne biti uglavnom suvo, uz postepeno naoblačenje, po podne i uveče veoma nestabilno s kišom, jakim pljuskovima i grmljavinom, uz pad temperature, veliku količinu padavina i lokalnu pojavu grada. Duvaće umeren jugoistočni vetar, po podne u skretanju na umeren i jak zapadni i severozapadni. Najniža temperatura oko 23 °C, najviša oko 31 °C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u nedelju i ponedeljak očekuje se umereno do potpuno oblačno i osetno svežije vreme, mestimično s kišom, ponegde i pljuskovima s grmljavinom. Zatim pretežno sunčano, samo je još u utorak na jugu Srbije, uz promenljivu oblačnost, ponegde moguća kratkotrajna kiša ili pljusak, a od srede i postepeno toplije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova intenzivno prati kretanje vremenskih nepogoda koje su zadesile zemlje u regionu i u skladu sa tim, kao i sa prognozama RHMZ-a, preduzima sve neophodne mere u cilju preventivnog delovanja na zaštiti od posledica obilnih padavina, kao i zaštiti stanovništva i njihove imovine.

Kako je navedeno u saopštenju MUP-a, vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije MUP Luka Čaušić prosledio je preko svih 27 organizacionih jedinica u Srbiji nalog za preduzimanje preventivnih i operativnih mera gradonačelnicima, predsednicima opština, kao i načelnicima upravnih okruga, u cilju sprečavanja i otklanjanja posledica vremenskih nepogoda i zaštite života ljudi, materijalnih i kulturnih dobara.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Klanje stanara bez krova i polovine koja JOŠ ima krov

  pre 287 dana i 4 sata

  Do sada smo se izvlačili jer je sve išlo na sever, u Mađarsku.
  Međutim, teritorija ove nepogode je ogromna. Od Sicilije do Slovačke.
  S obzirom da je i "debela" po dužini prolaska, a u jezgru ima 58 dbZ na skali od 60 maksimalnih, što će reći komadine leda umesto grada... nije za šalu.
  Postaše nam ovo vesti važnije od drugih.
  Inače pomoć čuvenog Grada na otklanjanju štete sastoji se u tome da proglase stambenu zajednicu - zgradu - krivom za sve i operu ruke. A svima obećaju "Prvi ste na listi"...

  Oceni komentar:
  3
  4