RHMZ: Upozorenje na sneg i ledenu kišu

RHMZ: Upozorenje na sneg i ledenu kišu

Na severu Vojvodine i do 10 cm snega...

Republički hidrometeorološki zavod izdao je u utorak 22. januara upozorenje na snežne padavine i ledenu kišu za područje Srbije.

U utorak na sredu, na području severne, zapadne i istočne Srbije, kao i na području Beograda, očekuje se formiranje manjeg snežnog pokrivača, oko pet centimetara, a na severu Vojvodine i oko deset centimetara.

U drugoj polovini noći i sutra ujutru ponegde moguća i kiša koja će se lediti na tlu, najavio je RHMZ.

U četvrtak i petak u većini krajeva očekuje se formiranje (povećanje) manjeg snežnog pokrivača od pet do deset centimetara.

Više padavina očekuje se u petak posle podne, tokom noći ka suboti i u subotu, od deset do 20 centimetara, naročito u južnim, centralnim i istočnim delovima zemljem, prenosi RTS.

Vršilac sužnosti direktora JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak kaže da je trenutno na snazi drugi stepen pripravnosti, a ekipe putara su spremne da intervenišu u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja.

Mogućnost pojave magle postoji na pojedinim putnim pravcima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

JP "Putevi Srbije" apeluje na vozače da ne kreću na put bez zimske opreme i lanaca koji su obavezni u brdovitim i planinskim terenima, kao i da poštuju ograničenja brzine i prilagode je uslovima na putu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan