Rukometni turnir "Gol za osmeh" u nedelju u OŠ "Prva vojvođanska brigada"

Rukometni turnir "Gol za osmeh" u nedelju u OŠ "Prva vojvođanska brigada"

Još jednom će u režiji Rukometnog kluba Adut iz Novog Sada biti organizovan humanitarni turnir u mini-rukometu "Gol za osmeh 2022". Osmi turnir održaće se u nedelju u fiskulturnoj sali OŠ "Prva vojvođanska brigada" s početkom u 9 časova, dok je završnica planirana za 16 sati.

Ove godine biće oboren dosadašnji rekord broja učesnika, pošto će se na terenu naći više od 300 dečaka i devojčica uzrasta od sedam do 11 godina iz 36 ekipa iz Siriga, Bačke Palanke, Šida, Gajdobre, Šapca, Debeljače, Rume, Hrtkovaca, Beške, Elemira, Futoga, Novog Sada.

Kao i prethodnih godina, učesnici turnira, kao i Novosađani, prikupljaće paketiće za decu iz Dečjeg sela "Dr Milorad Pavlović" iz Sremske Kamenice. Pokrovitelj humanitarnog turnira je Grad Novi Sad – Gradska uprava za sport i omladinu i uvršten je među manifestacije od velikog značaja za Grad Novi Sad.

Želja nam je da kod dece razvijemo empatiju, pogotovo prema vršnjacima bez roditeljskog staranja. I ovoga puta deca će umesto kotizacije da donesu novogodišnje paketiće, koji će sami da kreiraju od igračaka, garderobe, školskog pribora, slatkiša i slaniša. Naravno, i naši sugrađani mogu da dođu u vreme turnira i da donesu paketiće, koje ćemo darivati štićenicima Dečjeg sela – rekao je alfa i omega RK Adut Branislav Radišić.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan