RUMENKA: U kanalizaciju ispuštena zagađena tečnost (FOTO)

RUMENKA: U kanalizaciju ispuštena zagađena tečnost (FOTO)

Na ulivnom bazenu prečistača otpadnih voda u Rumenki juče se pojavilo oko pola kubika zauljene tečnosti, najverovatnije mašinski prerađenog ulja, javlja JKP "Vodovod i kanalizacija"

Kako se navodi u saopštenju, brzom reakcijom radnika "Vodovoda" ta zagađena materija je uspešno ukloljena iz bazena u spremnik za pražnjenje septičkih jama. Srećom, kažu u tom  gradskom preduzeću, količina zagađene materije nije bila velika, pa su zaposleni imali gde da je lageruju, da ne bi tako toksična otišla u Кanal DTD.

– Ovakve zagađene tečnosti mogu da oštete prečistač i trajno ugroze njegov rad, pogotovo ako se pojave u većim količinama. Postrojenje u Rumenki postoji nekoliko godina i prvi put se dešava da je neko iz ovog prigradskog naselja direktno u kanalizaciju prosuo ovakvu materiju koja se svakako ne odlaže u kanalizacioni sistem – navode u JKP "Vodovod i kanalizacija".


– JКP "Vodovod i kanalizacija" ima postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i u Кovilju i Stepanovićevu, pa očekujemo da će žitelji ovih naselja biti i ubuduće obazrivi. Takođe, poremećaj u radu malih prečistača može da izazove i direktno spajanje oluka s objekata na fekalnu kanalizaciju, koje pritom prouzrokuje plavljenja javnih površina tokom obilnijih padavina, što nije redak slučaj u prigradskim naseljima –
kažese u saopštenju,. 

Slučaj je prijavljen nadležnim službama, a JКP "Vodovod i kanalizacija" ovom prilikom još jednom apeluje na sve sugrađane, preduzeća i kompanije da ne ispuštaju tečnosti i bacaju predmete u kanalizaciju, kojima, navode, tu nije mesto ni po jednom osnovu.


– Takvi necivilizovani potezi mogu da dovedu do ozbiljnih problema, pa čak i katastrofa, kojih pojedinci nisu ni svesni jer da jesu, ne bi to radili –
navodi se na kraju saopštenja.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan