Ruše se napušteni objekti u okolini Sajma, Grad očekuje "znatan prihod" od prodaje parcele

Ruše se napušteni objekti u okolini Sajma, Grad očekuje "znatan prihod" od prodaje parcele

Uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je tender za rušenje osam objekata u ulici Branka Bajića, kako bi se ta parcela oslobodila za prodaju i potom gradnju poslovnog objekta.

Kako javlja portal 021.rs, predviđeno je da se sruše napušteni prizemni ili jednospratni objekti od preko 2.500 kvadrata, a prilikom njihovog uklanjanja moraće da se obrati posebna pažnja kako se ne bi širile otrovne materije, jer svi imaju krovove od azbesto-cementa

- Objekti u ulici Branka Bajića su u vlasništvu Grada, iseljeni su, devastirani i predstavljaju opasnost s obzirom da se više ne koriste za namenu za koju su građeni. Njihovim rušenjem obezbediće se mogućnost otuđenja parcele na kojoj se objekti nalaze, a samim tim znatan prihod za Grad – kaže se u dokumentaciji koju možete videti na sajtu UGZI.

Inače. pomenuta parcela, ukupne površine 6.036 kvadratnih metara, od ranije se nalazi u ponudi na sajtu UGZI, a od toga, je 4.500 kvadrata predviđeno kao neto prostor za zgradu od četiri do sedam spratova sa do 30.000 kvadrata namenjenih poslovanju, trgovini, ugostiteljstvu i sličnim sadržajima, javio je 021.rs.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan