RUŽIĆ: Drugo polugodište trebalo bi da počne 18. januara,  izvesniji povratak u školske klupe nego nastavak onlajn nastave

RUŽIĆ: Drugo polugodište trebalo bi da počne 18. januara, izvesniji povratak u školske klupe nego nastavak onlajn nastave

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da očekuje da drugo polugođe u školama počne u ponedeljak, 18. januara, i da se procenjuje da nema razloga za prolongiranje raspusta.

Ružić je za televiziju Prva izjavio da će se razgovarati o tome koje će mere zbog epidemije korona virusa biti primenjene, odnosno da li će se nastava održavati po modelu koji je bio prisutan pre uvođenja onlajn nastave za starije razrede osnovnih, i srednjih škola, ali i da je izvesniji povratak u školske klupe nego nastavak onlajn nastave.

Ružić je naveo da bi "bilo logično da se vratimo na onaj model koji je bio prisutan pre uvođenja mera za starije razrede osnovnih škola i srednjih škola", odnosno na održavanje nastave u školama.

Prema njegovim rečima, roditelji su "načelno za povratak u školske klupe, a ne za onlajn nastavu", kao i da se pokazalo da "škole, obdaništa i fakulteti nisu mesta gde je bila prisutna transmisija korona virusa".

– Velika većina roditelja jeste zainteresovana da uz poštovanje epidemioloških mera deca pohađaju nastavu na tradicionalan način – rekao je Ružić.

On je ukazao da još nije doneta definitivna odluka da li će državna matura u srednjim školama biti odložena, ali da je "najverovatnije" da će biti odložena.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan