Sadovi i Kisač dobili dečje igralište

Sadovi i Kisač dobili dečje igralište

U okviru akcije postavljanja novih dečijih igrališta, iz Zavoda za izgradnju grada obaveštavaju javnost da je postavljeno 25 novih dečijih igrališta u gradu i prigradskim naseljima.

Poslednji radovi izvršeni su u Sadovima i Kisaču, gde su postavljeni rekviziti na novim igralištima.

Na igralištu u Sadovima postavljena je podloga od šljunka, tobogan, ljuljaška, klackalica i penjalica. Takođe, igralište je zaštićeno ogradom, a postavljene su i klupe za odmor.

Igralište u Kisaču takođe je dobilo nove rekvizite. Na novoj podlozi od šljunka postavljeni su tobogan, klackalica, ljuljaška, penjalica, kao i nova zaštitna ograda.

Iz ZIG napominju da je u toku postavljanje 150 novih sprava na oko tridesetak lokacija u ukupno 24 mesne zajednice na celoj gradskoj teritoriji. Preostaje da se na još nekoliko lokaliteta postave i dopune rekviziti, što će se učiniti u narednom periodu.

IGRALIŠTA PO EVROPSKIM STANDARDIMA: Nova igrališta su bezbedna za boravak dece na njima, a sprave koje se postavljaju prilagođene su deci za samostalno korišćenje. Postavljaju se sledeći rekviziti: ljuljaška sa jednim sedištem, aksijalna klackalica sa četiri sedalice, ljuljaška sa dva sedišta, drvena kula sa toboganom, velika penjalica, mala penjalica, penjalica sa vratilom i klackalica sa dve sedalice. Svi rekviziti su kontrolisani i usaglašeni sa evropskim standardima, tako da su opšti bezbednosni zahtevi metodama ispitivanja prema datim standardima obezbeđeni i prihvatljivi. Svaki rekvizit je atestiran i potpuno estetski i funkcionalno prilagođen za decu. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • tomislav

  pre 2516 dana i 5 sati

  Kako konkurisati za decije igraliste. u pitanju je backi jarak mesto pored novog sada, pravimo decije igralista sa kosarkaskim teranom i fudbalskim, pa bi nam dobro doslo.

  Oceni komentar:
  0
  0