Sajam zapošljavanja: Poslodavci nude više od 1.000 radnih mesta!

Sajam zapošljavanja: Poslodavci nude više od 1.000 radnih mesta!

Grad Novi Sad i Nacionalna služba za zapošljavanje organizuju 18. Sajam zapošljavanja, u četvrtak, 10. decembra, od 10 do 15 časova, u Zapadnom holu Spensa. Učešće na Sajmu je potvrdilo šezdesetak poslodavaca, koji su prijavili više od 1.000 slobodnih radnih mesta.

Načelnik za posredovanje u zapošljavanju i planiranje karijere Dušan Marjanović otkriva ko će imati najveću šansu da pronađe posao.

- Pre svega radnici u elektrotehničkoj, ekonomskoj, komercijalnoj, trgovačkoj, pravnoj, turističkoj, ugostiteljskoj, mašinskoj, tehnološkoj, građevinskoj, zdravstvenoj, prosvetnoj,  tekstilnoj, prehrambenoj i grafičkoj struci, kao i radnici u proizvodnji, a priliku će dobiti i informatičari, menadžeri i savetnici osiguranja, kaže Marjanović.

Prema njegovim rečima, sajmovi zapošljavanja prate svoju realizaciju šest meseci nakon održavanja, a rezultati pokazuju da efekti ovih sajmova dolaze do 25 odsto, što znači da svaka četvrta osoba koja dođe na sajam u narednih pola godine pronađe posao.

Naš sagovornik apeluje na sve koji planiraju da posete Sajam da dođu u 10 časova, kada je otvaranje, ponesu što više radnih biografija i obiđu sve poslodavce koji im se čine interesantnim.

- Ovaj put ćemo imati i strane investitore. Dosta je bitno doći na ovaj Sajam zapošljavanja sa aspekta otvaranja velikog broja radnih mesta, koja možda neće nekome biti prepoznata direktno po njihovom zanimanju, ali naš savet je da se ostavljaju biografije na što više mesta, jer nikada ne znate šta iz toga može da proizađe, rekao je Marjanović.

Prema podacima Ankete o radnoj snazi Republičkog zavoda za statistiku, stopa nezaposlenosti u Srbiji u drugom kvartalu ove godine iznosi skoro 18 odsto, što je smanjenje za 1,3 odsto u odnosu na prvi kvartal, kao i smanjenje za skoro 2,5 odsto u odnosu na drugi kvartal 2014. godine.

 

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan