"Salajački dan planete Zemlje" u ponedeljak u OŠ "Vuk Karadžić"

"Salajački dan planete Zemlje" u ponedeljak u OŠ "Vuk Karadžić"

Ekološko-kulturna manifestacija "Drugi Salajački dan planete Zemlje", koja se organizuje povodom međunarodnog Dana planete Zemlje, održaće se u ponedeljak, 22. aprila, u osnovnoj školi u Radoja Domanovića 24.

Kako se navodi u pozivu, cilj manifestacije jeste podizanje nivoa svesti Salajčana i Novosađana o važnosti očuvanja životne sredine i planete Zemlje kao i promocija zdravih stilova života, u skladu sa željom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija U Tanta prilikom proglašenja Dana planete Zemlje 1971. godine –  "Neka budu samo mirni i veseli Dani Zemlje u budućnosti..."

Program manifestacije se sastoji iz lutkarske ekološke predstave, zatim ekološke radionice u okviru koje će na praktičan način đaci biti upoznati sa važnošću očuvanja životne sredine i planete Zemlje i veze sa očuvanjem biološke raznovrsnosti, kao i izložbe likovnih radova učenika od prvog do četvrtog razreda OŠ "Vuk Кaradžić" na temu planete Zemlje.

"Drugi Salajački dan planete Zemlje" organizuju Savet Mesne zajednice "Salajka" iz Novog Sada i udruženje "Mileva Marić Ajnštajn", u saradnji sa OŠ "Vuk Кaradžić" iz Novog Sada, a početak manifestacija najavljen je za 13.30 sati. 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan