Sanja Petrić povukla krivičnu tužbu protiv Dragane Arsić u kojoj je tražila godinu dana zatvora za aktivistkinju

Sanja Petrić povukla krivičnu tužbu protiv Dragane Arsić u kojoj je tražila godinu dana zatvora za aktivistkinju

Ekološka aktivistkinja Dragana Arsić iz Pokreta Odbranimo šume Fruške gore, objavila je u Fejsbuk grupi ove organizacije da je vlasnica kompanije "Ossid kapital" i suvlasnica "Galens investa" povukla krivičnu tužbu protiv nje i da iz tog razloga današnje ročište nije održano.

Ona podseća da je ovom krivičnom tužbom tražena najstroža kazna za nju – godinu dana zatvora – zato što ju je Petrić privatno tužila da joj je Arsić "ugrozila poslovni ugled i kreditnu sposobnost".

Na prošlom ročištu medijacije koje je bilo 10. oktobra, oni su prihvatili medijaciju, a ja nisam jer se apsolutno nisam osećala krivom ni za šta, da bih prihvatala bilo kakve njihove uslove – odlučna je ekološka aktivistkinja.

Ona ističe da su pravda i pravo i ovde pobedili.

Mala pobeda i velika satisfakcija, svakako, ali ne samo za mene već i za sve nas koji smo na istoj strani. Na strani borbe za javni interes jer ta borba nije i ne sme biti nikada krivično delo – zaključuje Dragana Arsić.

Osim ovog postupka, u toku još četiri parnične tužbe: za nanošenje duševne boli i povredu ugleda i časti Nebojše Petrića, za materijalnu štetu (oštećenje katanca i žice na imanju na Kestenu) i još dve za ometanje državine i duševnu bol Sanje Petrić. 

Detaljnije o tužbama protiv ekoloških aktivista pročitajte OVDE.

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Novosađanka

  pre 103 dana i 21 sat

  Samo u Srbiji zagađivači i uništitelji starogradnje mogu da tuže ekologe da im nanose "duševnu bol" dok ti isti zagađivači nanose mnogo više štete svima nama. Ekologiju mnogi zanemaruju i nazivaju ekologe "luzerima" dok se davimo u zagađenju i dok nam betoniraju poslednji kvadrat trave a Dunav je čist otrov. Bitno je dočepati se stana u jednom od dva JEDINA grada u Srbiji u kojima bi svi da žive a ekologija i priroda tu samo smetaju. A posle odjednom "epidemija" raka od zagađenja.

  Oceni komentar:
  0
  4