ŠANSA ZA POSAO: Vojska bez prestanka traži medicinare

ŠANSA ZA POSAO: Vojska bez prestanka traži medicinare

Prijem profesionalnih vojnika sanitetske službe nastavlja se do popune upražnjenih mesta, a svi zainteresovani za upućivanje na dobrovoljno služenje vojnog roka u septembarskoj klasi trebalo bi da se prijave u centar Ministarstva odbrane prema opštini stanovanja zaključno sa 21. avgustom ove godine.

Nakon završenog dobrovoljnog služenja vojnog roka, zainteresovanim profesionalnim vojnicima – medicinskim tehničarima opšteg, pedijatrijskog i ginekološko-akušerskog smera, laboratorijskim tehničarima zdravstvene struke i farmaceutskim tehničarima, biće omogućen prijem u službu u vojnozdravstvene ustanove u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, uključujući i Vojnomedicinsku akademiju, prenose "Večernje novosti".

Prema podacima Ministarstva odbrane i Vojnomedicinske akademije, trenutno je na obuci u Nišu 40 polaznika koji će od 1. septembra biti upućeni na kolektivnu obuku u Vojnomedicinsku akademiju.

Na dobrovoljno služenje vojnog roka upućuju se rođeni 1988. godine i mlađi, a sve informacije se mogu dobiti u centrima Ministarstva odbrane u opštinama u mestu stanovanja ili putem sajta Ministarstva odbrane. Jedan od uslova je završena srednja medicinska škola za zanimanja koja se traže za prijem i položen stručni ispit.

Dobrovoljno služenje vojnog roka traje šest meseci.

NAPREDOVANjE PREDVIĐENO

Po potpisivanju prvog ugovora, profesionalni vojnici dobijaju čin razvodnika, a kasnije napreduju u viši čin desetara i mlađeg vodnika na osnovu vremena provedenog u službi i završetka kurseva predviđenih za dalje napredovanje, objašnjavaju u Ministarstvu odbrane. Rad u vojnozdravstvenim ustanovama omogućava stalno stručno usavršavanje, mogućnost učešća u mirovnim misijama u inostranstvu, kao i studije za strukovne medicinske sestre na Medicinskom fakultetu VMA Univerziteta odbrane u Beogradu, prenose "Večernje novosti".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan