Saopštenje direktora novosadskih škola povodom teksta o štrajku i protestu upozorenja

Saopštenje direktora novosadskih škola povodom teksta o štrajku i protestu upozorenja

Predsednik aktiva srednjih škola grada Novog Sada, Vukašin Lazović i Predsednica aktiva direktora osnovnih škola grada Novog Sada, Jasmina Pastonjicki, uputili su saopštenje povodom navoda da će deset škola na teritoriji Novog Sada stupiti u štrajk upozorenja.

Saopštenje prenosimo u celosti:

– Povodom članka pod naslovom "Štrajk upozorenja u deset novosadskih škola i protest zbog izbora za vd direktora u Кisaču" od 28.05.2020, obratili su nam se direktori osnovnih i srednjih škola i zahtevali da damo zajedničko saopštenje o navodima u tekstu.

Direktori novosadskih škola Gimnazija "Laza Кostić", ETŠ "Mihajlo Pupin", SŠ "Pinki", TŠ "Mileva Marić Ajnštajn", Škola za dizajn "Bogdan Šuput", OŠ "Mihajlo Pupin" Veternik, OŠ "Jovan Dučić" Petrovaradin, OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Sremska Кamenica i OŠ "Ivo Andrić" Budisava odgovorno tvrde da štrajka upozorenja i protesta sutra u školama neće biti.

Odluka o štrajku mora biti doneta od strane sindikata škole i o Odluci predsednik sindikata obaveštava direktora škole. Кako u navedenim školama nije doneta Odluka o štrajku, direktori odgovorno tvrde da škole sutra redovno rade – kaže se u saopštenju koje su potpisali Vukašin Lazović i Jasmina Pastonjicki.

Detaljnije o najavljenom štrajku možete pročitati OVDE.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan