SAOPŠTENJE "VODOVODA": Novosadska "česmovača" je bezbedna za piće

SAOPŠTENJE "VODOVODA": Novosadska "česmovača" je bezbedna za piće

Povodom lažnog upozorenja da voda u Beogradu nije bezbedna za piće, koje se u protekla 24 sata pojavilo na društvenim mrežama – a što je kasnije demantovano od strane nadležnih u prestonici – oglasilo se i Javno-komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" Novi Sad, čije vam saopštenje prenosimo u celosti.


Obaveštavamo građane Novog Sada da je voda iz JКP "Vodovod i kanalizacija" Novi Sad u potpunosti bezbedna i ispravna za piće

Ne postoji kontrolisanija namirnica od vode. Pored naših laboratorija, ispravnost i kvalitet vode se svakodnevno kontroliše i u Institutu za javno zdravlje Vojvodine. Provera kvaliteta se u laboratorijama Vodovoda vrši na svakih 45 minuta. Proverava se hemijska i mikrobiološka ispravnost. Uzorci vode se uzimaju tokom sve tri faze prerade vode, počev od vode iz samih bunara, zatim tokom faze aeracije, druge faze – filtracije, treće faze – dezinfekcije i na kraju kao krajnji prerađen proizvod koji pijemo.

Naša voda je najkvalitetnija u Vojvodini i među kvalitetnijim u Srbiji. Svaki Institut za javno zdravlje u Srbiji vrši kontrolu ispravnosti vode i ti rezultati se dostavljaju u centralni Institut u Beogradu te se na osnovu tih rezultata formira lestvica kvaliteta.

Podsećamo da je širenje panike, nereda te iznošenje neistinitih i neproverenih informacija krivično delo protiv javnog reda i mira za koje je predviđena novčana kazna i kazna zatvora do tri godine – kaže se na kraju saopštenja gradskog vodosnabdevača.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan