SAOPŠTENJE "ZA KRALJEVINU SRBIJU": Bajatović nastavio da rasipa narodne pare

SAOPŠTENJE "ZA KRALJEVINU SRBIJU": Bajatović nastavio da rasipa narodne pare

Saopštenje prenosimo u celosti:

Koalicija Za Kraljevinu Srbiju, koju čini Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Monarhistički front NjKV Princa Vladimira Karađorđevića i Srpski pokret monarhista najoštrije osuđuje nastavak bahatog ponašanja direktora Javnog preduzeća "Srbijagas" Dušana Bajatovića koji je u sred pandemije korona virusa kupovao nove službene automobile, te je tako u prethodnih mesec dana, na novi auto-park potrošio nestvarnih 632.945 evra.

– Kupovina 38 novih automobila, među kojima su i luksuzni džipovi od strane "Srbijagasa", gubitaškog državnog preduzeća, kome je Vlada Srbije prošle godine oprostila dug od 1,2 milijarde evra je sramna i skandalozna. Ono što dodatno uznemirava javnost je činjenica da su se automobili kupovali u vreme trajanja vanrednog stanja izazvanog koronom kada su mnogi ljudi ostajali bez posla i situaciji kada država mora iz budžeta da pomogne privredi da se ekonomski oporavi od pandemije – izjavio je lider koalicije "Za Kraljevinu Srbiju" i predsednik POKS, Žika Gojković.

"Za Kraljevinu Srbiju" podseća da je prema podacima Uprave za javne nabavke, javno preduzeće "Srbijagas" 10.aprila donelo dve odluke o dodeli ugovora za kupovinu 15 automobila u vrednosti od 26 miliona dinara, a da je zatim 16. i 23. aprila, kao i 7.maja potpisao odluke o kupovini novih auta koji će građane Srbije koštati još gotovo 46 miliona dinara. Prema tim podacima ovo preduzeće je ukupno za samo mesec dana kupilo nove automobile za iznos od preko 72 miliona dinara, što je gotovo 633.000 evra - navodi se u saopštenju.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan