Saradnja Grada i Pokrajine: Najbitniji projekti KCV, RTV, Hitna pomoć i Kampus (FOTO)

Saradnja Grada i Pokrajine: Najbitniji projekti KCV, RTV, Hitna pomoć i Kampus (FOTO)

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, potpredsednik Đorđe Milićević i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević, primili su delegaciju Grada Novog Sada, koju su činili gradonačelnik Miloš Vučević, član Gradskog veća Novog Sada zadužen za komunalne poslove Vladimir Stojković i direktor Zavoda za izgradnju grada Dejan Mandić.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da je cilj sastanka bio da se dva nivoa vlasti okupe oko istih ciljeva i da sinhronizovanom akcijom doprinesu što kvalitetnijoj realizaciji istih.

Gradonačelnik Miloš Vučević se zahvalio na pozivu i naglasio da je dobra komunikacija Pokrajine i Grada od velikog značaja za najoptimalnije funcionisanje svih segmenata u okviru kojih oni deluju, a da su prioritet građani koji treba da imaju najviše koristi od te saradnje.


- Suštinski je bitno da grupa projekata koje Grad Novi Sad planira da realizuje u narednih nekoliko godina, bude sfera interesovanja i Pokrajinske vlade. Predsednik Igor Mirović nam je pružio ruku i više je nego voljan da se angažuje oko svih predstojećih velikih gradskih projekata. To će biti značajan poduhvat za nas kao lokalnu samoupravu, a svakako je od velike važnosti participacija višeg nivoa vlasti i to ne samo pokrajinske, već i republičke vlasti – rekao je Vučević.

Igor Mirović je rekao da je najvažnije da se za svaku ideju formira projektni operativni tim preko kojeg bi se pravovremeno dobijale relevantne informacije, a potom na osnovu prikupljenih podataka izradio i finansijski okvir.

- Zajednički ćemo realizovati projekte koji su od nacionalnog značaja na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine, kao i projekte koji imaju pokrajinski i lokalni značaj. Jedan od kriterijuma za njihovo finansiranje jeste i to što u Novom Sadu živi oko 26% stanovnika Pokrajine – naglasio je predsednik Mirović, osvrnuvši se na činjenicu da veoma dugo nije bilo ovakve saradnje.


Gradonačelnik Novog Sada i predsednik Pokrajinske vlade najviše su razgovarali o predlozima za izradu nekoliko kapitalnih projekata u naredne četiri godine i modalitetima za njihovo budžetiranje. Kada je reč o prioritetima, kao najbitniji projekti izdvojili su se Klinički centar Vojvodine, Radio televizija Vojvodine, Zavod za hitnu medicinsku pomoć i projekat uređenja Kampusa Univerziteta u Novom Sadu. Obe strane su saglasne u stavu da će zajednički na pravi način odgovoriti svim izazovima i da će sve namere o saradnji konkretizovati u Protokolu koji će uskoro biti potpisan.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan