ŠARČEVIĆ: Razrađeni planovi za onlajn nastavu od septembra, sa maturskim proslavama sačekati još dve nedelje

ŠARČEVIĆ: Razrađeni planovi za onlajn nastavu od septembra, sa maturskim proslavama sačekati još dve nedelje

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da bi bilo pošteno da se Ministarstvo pripremi za održavanje onlajn nastave u septembru, jer ima dobru platformu i uslove da ponovo pokrene časove od kuće.

On je rekao da to još nije bila tema na sednicama Kriznog štaba, ali da namerava da je pokrene na sastanku tog tela u julu i aktivnije se posveti tom pitanju.

– Već imam razrađene planove za starije osnovce, srednjoškolce i studente, sa njima neće biti problema. Mogli bismo da im uvedemo kombinovani nastavni režim u okviru koga bi deo gradiva učili od kuće, a samo povremeno, podeljeni u grupe, dolazili u obrazovne ustanove – rekao je Šarčević, a prenosi "Telegraf"

On je dodao da su veći problem đaci od prvog do četvrtog razreda jer ne mogu da budu sami kod kuće, zbog čega za njih treba spremiti više scenarija.

Kada se radi o maturskim proslavama, Šarčević kaže da one za sada nisu decidno zabranjene, ali da bi bilo mudro da se obustave i da maturanti izdrže bez slavlja bar još dve nedelje.

– Bitno je da se đaci ne okupljaju bar još 15-ak dana, pa krajem jula i u avgustu neka slave koliko hoće. Ako sada slave bilo u zatvorenom ili na otvorenom prostoru ne sme ih biti više od 200, svi moraju nositi maske i biti na distanci. Ne verujem da bi se nekome svidela takva proslava mature – zaključio je Šarčević.

Oceni vest:
1
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Прованса

  pre 1471 dan i 23 sata

  Најбоље би било да овај шарлатан више не буде министар.Како мисли да организује наставу за ђаке прваке и ош и средњих школа и бруцоше?Ово је крајње неозбиљно!

  Oceni komentar:
  1
  3
 • Zeksi

  pre 1471 dan i 18 sati

  Ili nastava na daljinu ili u skoli.Nisam za to na daljinu pa da u manjim grupama dolaze u skolu.To je rizik za zdravlje zaposlenih u skoli i za ucenike

  Oceni komentar:
  0
  0