ŠARČEVIĆ: Roditelji tokom septembra neće morati da pravdaju deci izostanke

ŠARČEVIĆ: Roditelji tokom septembra neće morati da pravdaju deci izostanke

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da se dva meseca radilo na pripremanju nastave za novu školsku godinu i da zato nisu izlazili u javnost, već da su gledali kako se kreće situacija sa epidemijom.

– Kada je rastao broj obolelih onda smo znali da moramo da se opredelimo za jedan model, a to je učenje na daljinu, koji smo imali u prolećnom piku – rekao je Šarčević za TV Pink, dodajući da su tada i nastavili snimanja.

– Snimaju se svi sadržaji, kako za osnovnu školu, tako i sadržaji za srednje škole naročito za gimnazije i opšteobrazovne predmete svih srednjih stručnih škola, kao i određeni najbitniji stručni predmeti u stručnom i dualnom obrazovanju – izjavio je ministar.

Najzad smo došli do toga da se, kako kaže, taj drugi pik smiruje i da postoje neki zadaci koji ne mogu da se reše na drugi način, kao što su bezbednost i briga o deci mlađeg uzrasta, jer ta deca ne mogu da budu sama kod kuće.

Za 542 škole od 1.192 postojećih u Srbiji neće biti potrebe da se odeljenja dele, jer nemaju više od 15 učenika. To su seoske škole, škole manjina, škole na KiM, dodaje on.

– Ukoliko, zbog straha od virusa korona, roditelji na početku školske godine ne žele da decu šalju u školu, to neće morati da pravdaju – rekao je Šarčević, dodajući da će u dogovoru sa razrednim starešinom deca isključivo pratiti nastavu na daljinu

– Roditelji koji u septembru ne žele decu da šalju u školu, što je potpuno legitimno, neće to morati da pravdaju – ponovio je ministar za TV Pink.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan