"SASVIM DRUGA PRIČA": Da avioni sa Čeneja lete širom Evrope

"SASVIM DRUGA PRIČA": Da avioni sa Čeneja lete širom Evrope

Iz Grupe građana "Sasvim druga priča – Novosađani" poručuju da će deo svog rada u gradskom parlamentu u naredne četiri godine posvetiti borbi da Aerodrom Čenej postane komercijalni aerodrom od regionalnog značaja, koji će služiti građanima, industriji, turizmu i privredi u Vojvodini.

 Ova naša odluka nije samo pusta želja jer je Odeljenje za urbanizam i izgradnju grada Novog Sada prošle godine objavilo Nacrt plana za razvoj lokalnog aerodroma Čenej koji će se koristiti u komercijalne svrhe. Nema razloga da se u narednim godinama ne uđe u realizaciju tih planova – kaže se u saopštenju "Sasvim druge priče".  

Namera ove grupe građana je, navode, da u ovom, ali i mnogim drugim slučajevima primora donosioce odluka u našem gradu da čuju glas onih koji se ne bave "visokom politikom". 

– Namera da tražimo prerastanje aerodroma na Čeneju iz poljoprivredno-sportskog u putnički oslanja se i na nedavna istraživanja koja su pokazala da više od 95 odsto Novosađana želi da Novi Sad dobije aerodrom i da se u bliskoj budućnosti sa njega uspostavi redovan saobraćaj niskobudžetnih kompanija, kao što je to slučaj u Nišu i Kraljevu – dodaje se u saopštenju.

– Grupa građana "Sasvim druga priča – Novosađani" svesna je da ideja o komercijalnom aerodrom ne može da zaživi sutra, ali ako uz pomoć glasova Novosađana u narednom mandatu budemo imali odbornike učinićemo sve da se ova ideja pokrene u pravcu realizacije. Vikend turizam donosi veliki novac, a Novi Sad sa regijom oko sebe može biti jedna od hit destinacija za mnoge evropske turiste. Jedini način da prestanemo da se borimo za Aerodrom Čenej pre kraja mandata je da avioni počnu da sleću u Novi Sad i da iz njega lete širom Evrope pre nego što istekne četvorogodišnji mandat – kaže se na kraju saopštenja grupe građana "Sasvim druga priča – Novosađani". 

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Симо

  pre 1362 dana i 8 sati

  Подржавам ову идеју и више пута сам писао да је Војводини потребан аеродром у
  Ченеју и инсистирао на изградњи тунела кроз Фрушку Гору. Обично сам то писао
  када видим да се у Србији граде аеродроми и аутопутеви готово у сваком селу, а да
  се Војводина запоставља. То је мој утисак, није ми амера да вређам никога, али свом
  граду желим свако добро. Срећно.

  Oceni komentar:
  2
  4
 • Abdulah

  pre 1362 dana i 6 sati

  Iluzorno je i raspravljati da li jednoj oblasti velikoj poput Vojvodine treba aerodorm za savremen putničke avione.
  To je kao kada bi smo raspravljali da li treba povezati Vršac i Sombor autoputem.
  Pitanje je samo kako spečiti zaustavljanje takvog projekta kada jednom počne, i kako kontinuirano obezbeđivati sredstva da se on sstalno nadograđuje i unapređuje.
  A dalekovode, ako treba i izmestiti. Ni to nije nemoguće, niti ih je mnogo.
  No, skeptičan sam prema svemu što s epočne u Vojvodini, dok god imamo ocenjivača koji će nama da objasni da li je to dobro ili nije po njegovom mišljenju, tamo negde iza Fruške Gore.

  Oceni komentar:
  0
  4