"SASVIM DRUGA PRIČA": Gradski referendum – jer suviše volimo svoj grad da bi ga prepustili političarima

"SASVIM DRUGA PRIČA": Gradski referendum – jer suviše volimo svoj grad da bi ga prepustili političarima

U celosti vam prenosimo saopštenje Grupe građana "Sasvim druga priča – Novosađani".

– Grupa građana "Sasvim druga priča – Novosađani" će, ako dobije povrenje sugrađana, u svom delovanju u gradskom parlamentu učiniti sve da se u poltički život našeg grada uvede, za nas nešto sasvim novo, a to je REDOVAN GRADSKI REFERENDUM.

GRADSKI REFERENDUM je najsigurniji način da vlast, koliko god joj verovali kad je biramo, ne zastrani i počne da vuče loše poteze.

Direktno odlučivanje građana najdemokratskiji je i najbolji način donošenja najvažnijih odluka i zato postoji u mnogim evropskim gradovima. Želimo da naše DA ili NE odlučuje o velikim investicijama, zaduživanju ili kapitalnim odlukama u Novom Sadu.

Naš grad, koji slovi za SRPSKU ATINU, treba da bude prvi koji će vratiti odlučivanje tamo gde ono i treba da bude – u rukama građanki i građana.

Zahtevamo da se uvede GRADSKI REFERENDUM i da svoj grad uzmemo u svoje ruke. MI, žitelji Novog Sada – direktno.

Sigurni smo da će političari sa iskustvom napasti ovu ideju i proglasiti je bespotrebnim trošenjem para, jer svaki referendum košta. Ali to su pare svih nas i ne treba oni koje mi biramo da te pare čuvaju od nas samih. Mnogo je veća šteta ulaziti u loše i promašene investicije nego odvojiti sredstva za GRADSKI REFERENDUM.

Budite sigurni da svi oni koji budu protiv GRADSKOG REFERENDUMA neće to biti zato što brinu o gradskoj kasi već zato što jedino GRADSKI REFERENDUM može da obuzda i ograniči samovolju političara. Referendum bi naravno bio obavezujuć i vlast bi mogla da sprovodi samo ono za šta mi, građanke i građani, damo saglasnost.

GRADSKI REFERENDUMI su, uvereni smo, najbolji način da se ograniči moć političara i njihova, toliko puta dokazana bahatost.

Jednostavno, suviše volimo svoj grad da bi ga prepustili političarima. Zato na listi za Skupštinu grada zaokružite broj 4. Time ćete svoj grad uzeti u svoje ruke.

Suviše volimo svoj grad da bi ga prepustili političarima. Grad građanima! – navodi se na kraju saopštenja Grupe građana "Sasvim druga priča – Novosađani".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Aleksandar NS

  pre 1276 dana i 5 sati

  Nikada se ne može "suviše" neko ili nešto voleti. To mi zvuči skroz negativno. A još kada dolazi od strane kameleonske SNS stranke... AV u jagnjećoj koži. Sramotno šta nam rade. Ali nije ničija do zore gorela pa neće ni vaša :)

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Pitam se

  pre 1274 dana i 23 sata

  Kradimo budućnost Srbije?

  Oceni komentar:
  0
  0