Saveti Genesis beauty stručnjaka: Koje su dobrobiti masaže i kako odabrati najbolju za sebe

Saveti Genesis beauty stručnjaka: Koje su dobrobiti masaže i kako odabrati najbolju za sebe

Brz tempo savremenog načina života, mnoštvo obaveza i stalno balansiranje između nekoliko uloga koje imamo, dovode do svakodnevnog nagomilavanja stresa, do nervne napetosti, bola u mišićima, umanjuje našu efikasnost i nepovoljno utiče na naše raspoloženje.

Masaža je prirodna metoda kojom se poboljšava naše zdravlje i povoljno se utiče na snagu i opuštanje organizma.

Najveću korist od masaže ima naš mišićni sistem, oni se pokretima opuštaju i istežu, a smanjuju se grč i tenzija. Eliminišu se toksini nagomilani konstantnim zamorom i napetošću. Jača se i skeletni sistem i budi se ceo organizam.

U Genesis beauty centru na raspolaganju su vam brojne masaže, a naši stručnjaci pomoći će vam da odaberete kombinaciju koja će vam najviše prijati i pomoći.

 

Na kraju radne nedelje- relaks masaža

Relaks masaže namenjene su opuštanju vašeg tela. Bilo bi dobro da odreagujete već na prvi bol u rukama, nogama i leđima i da potražite relaks masažu koja će vama najviše odgovarati.
Antistres, odnosno relaks masaža je jedna od najtraženijih, zbog svih posledica koje tempo života i nepravilno držanje ostavljaju na naše telo. Odnosno, zbog efekata koje ima.
Antistres amsaža podrazumeva kombinaciju terapeutske i relaks masaže čitavog tela. Osim što ima relaksirajući efekat na organizam, dovodi i do smanjena napetosti i povoljno utiče na bolna stanja. Ona poboljšava imunitet i kvalitet sna. Akcenat se stavlja na ramena, vrat, glavu, dlanove i stopala, a efekat opuštanja dodatno se postiže upotrebom antistres ulja.

Anticelulit masaže, važne tokom cele godine

Anticelulit masaža je prirodan način da se telo oslobodi toksina. Postoji više tehnika anticelulit masaže, a koju ćemo primeniti, zavisi od toga šta vam najviše odgovara i šta najviše može da vam pomogne, s obzirom na vaše trenutno stanje.
Svaka anticelulit masaža pomoći će da se razbiju nagomilane naslage u potkožnom tkivu, koje su uzročnik, celulita. Najčešće se koristi ručna anticelulit masaža, ali i masaža vakuumom, ultrazvukom, kao i kombinovane tehnike masaže sa limfnom drenažom.
Tretman obično traje do 40 minuta, preporučuje se serija od 10 anticelulit masaža zaredom, a potom se pravi pauza od oko mesec dana i procenjuju se dalje potrebe.

Maderoterapija, prema vama nežna, prema celulitu neumoljiva

Ova vrsta masaže popularno je nazvana- masaža oklagijama. Tehnika potiče iz Kolumbije i bazira se na korišćenju anatomski izrađenih elemenata od drveta. Terapija je potpuno prirodna i bez aleregijskih reakcija.
Reč je o dubljem vidu masaže koji je namenjen osobama koje imaju neproporcionalno lokalizovane masne naslage, bore, celulit i višak vode. Maderoterapija omogućava intenzivan pritisak na celulit i masne naslage otklanja sa svim toksinima. Tehnika podrazumeva seriju pokreta koji se ponavljaju korišćenjem različitih drvenih elemenata. Razbija se uporan celulit, a koža se ravna i zateže.

 

Sportska masaža, najbolja za osnaživanje

Namenjena je sportistima i osobama koje se aktivno bave sportom, jer njena osnovna funkcija nije opuštanje, već sprečavanje povreda, ali i povećanje sportskih mogućnosti. Pokreti su brži i intenzivniji nego kod relaks masaže, koriti se kombinacija više tehnika.
Najviše se orijentiše na istezanje mišića kako bi se povećala njihova elastičnost. Parcijalna traje do pola sata, a za sportsku masažu celog tela potrebno je sat vremena.

Švedska masaža, u pet pokreta oslobađa od bola

Taj tip masaže kombinuje razne tehnike masaže za tretiranje bolnih mišića, napetosti, stresa i loše cirkulacije. Upotrebom pet osnovnih pokreta poboljšava se cirkulacija i izbacuju se toksini. Sve tehnike udružuju se u jedan tok masaže, u cilju fizičkog i psihičkog opuštanja.
Dugi i površinski pokreti, gnječenje, tapkanje i trenje pomoći će vam da budete fleksibilniji i da se oslobodite duboko ukorenjene napetosti. Preporučuje se serija od 2- 3 tretmana, dva puta mesečno.

 

Medicinska masaža

Reč je o metodi fizikalne terapije koja se koristi kod određenih medicinskih simptoma poput hipertonusa, spondiloze, išijalgije. Prilikom medicinske masaže koriste se ulja koja povoljno deluju na krvotok i na opuštanje muskulature.
Medicinska masaža poboljšava cirkulaciju, opremljenost kiseonikom i hranljivim sastojcima i omogućava izbacivanje štetnih materija. Nakon tretmana osetićete značajno smanjenje napetosti, ali i povećanje samopouzdanja i bolje raspoloženje.

Refleksologija, ključne tačke vraćaju u ravnotežu

Ova drevna metoda temelji se na masaži refleksnih tačaka koje su povezane s određenim organima i u cilju poboljšanja njihovih funkcija. Masažom refleksnih tačaka vaš terapeut otkriće neravnotežu u delovima vašeg organizma i masažom će omogućiti novi protok energije i vraćanje u ravnotežu. Prvi refleksološki tretman je i dijagnostički i ukazuje na to koji organ pati, da li je u akutnoj ili u hroničnoj fazi.
Refleksologija se primenjuje za lečenje skoro svih organa i većine delova tela, a najefikasnija je kod sportskih povreda, bolova u ramenima, vratu, leđima, kod bolova u želucu, menstrualnih bolova, glavobolje, astme, stresa, povišenog pritiska.

Eliksir mladosti u limfnoj drenaži

To je tehnika za detoksikaciju organizma i regeneraciju tkiva. Stimuliše cirkulaciju limfe i vensku cirkulaciju. Smanjuje obim nogu i otoke na nogama, pomaže pri učvršćivanju i zatezanju kože, kao i u otklanjanju celulita. Celulit koji se godinama taložio i koji je jako teško ukloniti ovom specifičnom masažom se uklanja. Pritiskom i gnječenjem kože nagomilana tečnost se potiskuje ka limfnim žlezdama i izlučivanjem se izbacuje iz organizma.
Limfna drenaža odlična je za regeneraciju tkiva i za detoksikaciju organizma, a povoljne efekte ima i na imuni sistem. Smatra se da se u linfnoj cirkulaciji krije eliksir mladosti i života.

 

Masaža je lek

Bol je vaš prijatelj jer vam signalizira da sa telom nešto nije u redu. Masaža je čudotvorna i posle svake ćete imati osećaj opuštenosti i preporođenosti. Ukoliko sagledamo sve njene dobrobiti, bez obzira na to za koju ćete se opredeliti iz naše bogate palete, trebalo bi da postane deo vaših redovnih aktivnosti.

Poklonite sebi ili nekome Vama dragom masažu ili bilo koju drugu kombinaciju usluga Genesis beauty centra. Poručite Genesis beauty gift card pozivom na broj telefona 021 382 7773, putem mejla ili lično, u ulici Branka Bajića 9D. Dodatne informacije o tretmanima potražite i na http://www.genesisbeauty.rs

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan