Sedmoro povređeno u udesima u NS, Sremskoj Kamenici i Kisaču

Sedmoro povređeno u udesima u NS, Sremskoj Kamenici i Kisaču

Jedna osoba je teže, a šestoro ih je lakše povređeno u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile tokom vikenda u Novom Sadu.

Hitna pomoć je u protekla dva dana imala uobičajen broj poziva i intervencija, uključujući tri saobraćajne nesreće, rekla je za portal mojnovisad.com portparolka novosadske Hitne pomoći dr Mirjana Bursać. Pomoć su tokom vikenda većinom tražili astmatičari i srčani bolesnici, usled pogoršanja njihove osnovne bolesti, a nešto češće su se javljale i osobe sa neurološkim tegobama.

Prva nezgoda dogodila se u subotu oko 16.30 časova u Sremskoj Kamenici, kada je prilikom pada sa motora lakše povrede ruke zadobio 42-godišnji muškarac. On je, nakon što je zbrinut na licu mesta, prebačen u Urgentni centar.

Potom, oko 19.30 sati, došlo je do udesa i na uglu ulica Otokara Keršovanija i Povrtarske, i tom prilikom je povređeno pet osoba. Devojčica stara četiri godina zadobila je teške povrede glave, te je nakon zbrinjavanja prevezena na Dečiju hirurgiju. Dečak od tri meseca, koji je bio bez vidljivih povreda, ali zbog kontuzije tela, takođe je prevezen na Dečiju hirurgiju. Tri osobe – dva 27-godišnja muškarca i žena stara 27 godina – zadobile su naizgled lakše povrede. Nakon što su stabilizovani na licu mesta, povređeni su prebačeni u Urgentni centar.

U trećoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u nedelju oko 9.30 sati u Kisaču, lakše povrede noge zadobio je 83-godišnji muškarac. Lekarska ekipa je povrede sanirala na licu mesta, te povređenog prevezla u Urgentni centar.

BUDITE PRISEBNI U SLUČAJU NASTANKA POŽARA: Poslednjih dana nekoliko građana povređeno je u požarima, a, nažalost, bilo je i fatalnih ishoda, te smo pitali dr Mirjanu Bursać kako da se ponašamo u slučaju nastanka požara. Prema njenim rečima, da bi se izbegle povrede u slučaju nastanka požara, ukoliko ste u mogućnosti, važno je što da pre izađete na čist vazduh (u dvorište, na terasu), kao i otvorite širom prozore jer je u tom trenutku kiseonik najneophodniji. Ukoliko treba da prođete kroz gust dim, potrebno je da krpu ili peškir, natopite dobro vodom i stavite preko usta i očiju kako biste sprečili inhalaciju ugljen-monoksida. Naravno, trebalo bi da ostanete prisebni, te da pozovete vatrogasce, Hitnu pomoć, ali suština je da se što pre napusti prostorija. Portparolka takođe savetuje da nikako ne biste trebali da koristite lift jer može doći do problema sa električnom energijom.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan