SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Preko 50 tačaka sutra na dnevnom redu

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Preko 50 tačaka sutra na dnevnom redu

Sednica Skupštine Grada Novog Sada, jedanaesta u ovom sazivu, održaće se 30. novembra, najavio je danas predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, dodajući da Dnevni red ima blizu 50 tačaka.

Glavna tačka sutrašnje sednice, kako je predsednik novosadskog parlamenta Jelušić objasnio, odnosi se na rebalans budžeta Grada Novog Sada za ovu godinu.

- Sutrašnja sednica je praktično nastavak prethodne sednice, kada je doneta odluku o likvidaciji dva javna preduzeća i formiranju dve gradske uprave, a da bi se poslovi koji su radila ta dva javna preduzeća preneli na gradske uprave. Sada je nephodno da se za novoformirane gradske uprave odredi prostor u budžetu Grada Novog Sada, kako bi se poslovi koje one obavljaju mogli finansirati – pojasnio je Zdravko Jelušić.

Jedna od tačaka Dnevnog reda je i Predlog odluke o usvajanju Projekta javno-privatnog partnerstva za delatnosti održavanja i popravki stambenih i poslovnih zgrada, obezbeđivanja javnog osvetljenja i pružanja dimničarskih usluga. Prema Predlogu odluke, JKP "Stan" se ovlašćuje da izabere najboljeg privatnog partnera, s kojim će Grad i "Stan" sklopiti ugovor o javno-privatnom partnerstvu, bez elemenata koncesije, na period ne duži od deset godina.

Predsednik Skupštine grada istakao je da je će se pred odbornicima naći i Predlog rešenja o obrazovanju i imenovanju Komisije za izradu Nacrta odluke o izgledu i upotrebi grba, zastave i naziva Grada Novog Sada.

- Zadatak Komisije je da utvrdi etalon, izvornik grba Grada Novog Sada, utvrdi etalon, izvornik zastave Grada Novog Sada, utvrdi način upotrebe i isticanja grba i zastave i upotrebu naziva Grada Novog Sada – poručio je Jelušić.

On je rekao da na sutrašnjoj sednici očekuje iscrpnu, ali kvalitetnu raspravu oko 50 tačaka Dnevnog reda. Početak sednica Skupštine Grada Novog sada zakazan je za 10 časova.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan