Servirka i vaspitačica "Radosnog detinjstva" zaražene malim boginjama

Servirka i vaspitačica "Radosnog detinjstva" zaražene malim boginjama

Među mališanima u Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo" trenutno nema obolelih od malih boginja, ali su, za sada, prijavljena dva slučaja oboljevanja zaposlenih

Kako za "Dnevnik" navodi Ljubinka Vujić, koordinatorka Službe za preventivnu zdravstvenu zaštitu u toj ustanovi, u vrtiću u Begeču od morbila je obolela servirka, koja je hospitalizovana, a još tri osobe koje su bile u neposrednom kontaktu s njom preventivno su udaljene s posla, dok je u objektu „Zvončica” obolela vaspitačica. Proveren je vakcinalni status sve dece u vrtiću i obuhvat je potpuno zadovoljavajući.

- Кada izabrani lekar, na osnovu pregleda, sumnja na morbile, slučaj se prijavljuje Institutu za javno zdravlje Vojvodine, koji potom obaveštava "Radosno detinjstvo" da postoji sumnja, zatim se upitni brisevi šalju na dalju analizu u Institut "Torlak", koji daje krajnju potvrdu da li se zaista radi o morbilama – kaže za "Dnevnik"  Ljubinka Vujić.

- Povodom prijavljenih slučajeva, Institut za javno zdravlje Vojvodine preduzeo je sve mere, epidemiolozi su bili na terenu, ispitali su sve zaposlene, proverili vakcinalne statuse dece po službenoj dužnosti i za sada je sve pod kontrolom. Još uvek traje period inkubacije, ali ne očekujem da će biti nekih posebnih promena – dodaje Vujić za novosadski dnevni list.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan