SEVER 4: Grad predao "Liru" novoizgrađenu fabričku halu FOTO)

SEVER 4: Grad predao "Liru" novoizgrađenu fabričku halu FOTO)

Grad Novi Sad podigao je fabričku halu u industrijskoj zoni Sever 4 i predao je u zakup američkoj kompaniji "Lir", saopšteno je juče popodne iz gradske kuće.

U saopštenju se navodi da je izgradnja okončana prema ugovorenom planu i prenose reči gradonačelnika Miloša Vučevića da se sada sa punim pravom može konstatovati da se fabrike u Novom Sadu otvaraju, za razliku od ranijih godina, te da je jedna od najvećih investicija u Novom Sadu u poslednjoj deceniji uspešno i na vreme realizovana.


Dodaje se da otvaranje ove fabrike predstavlja značajan novi priliv novca u gradski budžet i to na osnovu zakupa i poreza na zarade zaposlenih, a kao najvažniji efekat ističe se otvaranje novih radnih mesta za Novosađane kojih bi, kada "Lirov" pogon proradi u punom kapacitetu, trebalo da bude oko 2.500.

- Optimizam i dobra volja nas ne napuštaju kada je reč o razvoju privrede u Novom Sadu, i ovo je svojevrsan poziv drugim privrednim subjektima da se, vođeni dobrim primerom kompanije "Lir", osmele i svoje poslovne poduhvate realizuju upravo u Novom Sadu. Gradska administracija pokazala se kao dobar partner domaćim i stranim investitorima i to može samo da ohrabri i druge investitore da ulažu u našem gradu – naglasio je Vučević.


Investitor je bilo JP Zavod za izgradnju grada, a objekat površine oko 28.000 metara kvadratnih, ima i energetski pasoš. Plac na kojem je hala sagrađena je deo zemljišta od 57,5 hektara koje je država Srbija prošle godine besplatno ustupila Novom Sadu. Ostalo je slobodno još 40 hektara, a plan Grada je da opremi preostalo zemljište i ponudi ga potencijalnim investitorima.

- Nakon više decenija dobili smo novu industrijsku zonu uz autoput Novi Sad – Beograd. Grad je uspeo da privuče dve velike strane kompanije iz automobilske industrije, koje će do 2018. godine da zaposle oko 5.000 ljudi, a već do sada zaposleno je oko 2.000 naših sugrađana – naveo je Vučević.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan