Sever Italije u blokadi zbog korona virusa, dvoje umrlih

Sever Italije u blokadi zbog korona virusa, dvoje umrlih

Zbog naglog porasta broja ljudi zaraženih korona virusom, italijanska vlada odlučila je da blokira pristup gradovima i opštinama u kojima ima najviše zaraženih u regionima Lombardiji i Venetu.

Italija je prva evropska zemlja u kojoj su lokalni stanovnici umrli od korona virusa i u kojoj su zbog toga gradovi stavljeni u izolaciju. Tako će se u svojevrsnom karantinu naći deset gradova i opština u Lombardiji, gde živi preko 50.000 ljudi, kao i gradić Voš sa 3.000 stanovnika u regionu Veneto. Zabeleženi su slučajevi u Milanu, Torinu i drugim većim gradovima severne Italije, prenosi "Blic".

Broj zaraženih korona virusom u Italiji porastao je u međuvremenu na 76 osoba, uključujući dvoje umrlih. Svetska zdravstvena organizacija (SZO) izrazila je zabrinutost naglasivši da Italija ima najviše zaraženih korona virusom u Evropi. Najmanje 18 zaraženih se nalazi na intenzivnoj nezi. U Nemačkoj je zabeleženo 16 slučajeva, u Francuskoj 12, od kojih je jedan umro, te u Velikoj Britaniji tri slučaja. Italijanska vlada otkazala je sva sportska takmičenja koja su trebala da budu održana u nedelju u Lombardiji i Venetu. Još ranije su lokalne vlasti vlasti u severnim italijanskim regionima s najviše zaraženih zatvorile škole i zabranile javna događanja.

Inače, u Rijeci na Klinici za infektivne bolesti je hospitalizovan italijanski državljanin zbog respiratornih smetnji, a s obzirom da se sumnja na korona virus smešten je u izolaciju. Uzorci su poslati na analizu u Zagreb i rezultati se očekuju do kraja dana.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan