Sezona na Štrandu od 1. maja, cene ulaznica ostaju iste

Sezona na Štrandu od 1. maja, cene ulaznica ostaju iste

Ovih dana se na uređenoj gradskoj plaži Štrand radi deratizacija i dezinfekcija kabina, pred početak sezone, a kako je najavila pomoćnica direktora JKP Gradsko zelenilo Jelena Prica, 111. kupališna sezona počinje 1. maja i traje do 30. septembra.

Cena ulaznica je ista kao i predhodnih godina, odnosno dnevna ulaznica će koštati 50 dinara, sezonska bez popusta 1.345, dok će sezonska ulaznica sa popustom biti 1.150 dinara, piše Dnevnik.rs.

Po njenim rečima, do sada su radnici obavljali desikaciju korova na šetnim stazama na 35.000 metara kvadratnih, orezali su 36 kuglastih bagremova, a urađena je aeracija i rekonstrukcija travnjaka, na mestima gde je bilo oštećenja na ukupnoj površini od 2.000 kvadratnih metara.

Uređene su blagajne, toaleti su u funkciji, a radi se i orezivanje drveća u delu iza Mosta Slobode. U toku iduće nedelje se postavljaju info table na pešačkom delu plaže, a tretiraće se i travnjaci protiv krpelja. Projektom "Bezbedna plaža" obezbeđen je novac za novu spasilačku opremu, odnosno za čamac za spasavanje na vodi, info table, spasilačke kule, motorole, bove… Tako smo povećali nivo bezbednosti kupača – kazala je Prica.

Kako kaže, ugovori o zakupu kabina su višegodišnji i tradicionalno su obnovljeni i za ovu kupališnu sezonu. S obzirom na to da je Novi Sad ove godine Evropska prestonica kulture, Štrand će, kao i do sada, biti mesto velikog broja sportsko-rekreativnih i kulturnih dešavanja, dodaje ona.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • glos

    pre 714 dana i 2 sata

    Šta će vam nove bove i još jedan čamac. Sve to imate u dobrom stanju, samo izmišljate di da potrošite novce. Bolje pojeftinite karte,.

    Oceni komentar:
    6
    6