Sindikat Sloga: Povećati minimalnu cenu rada, inače preti haos i socijalni bunt

Sindikat Sloga: Povećati minimalnu cenu rada, inače preti haos i socijalni bunt

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" pozvali su Vladu Srbije u tehničkom mandatu da hitno, do kraja maja, značajno poveća minimalnu cenu rada za drugu polovinu 2022. godine, jer je zbog svakodnevnog porasta cena osnovnih životnih namirnica, energenata i režija, ugrožena egzistencija radnika i njihovih porodica.

Ovo isključivo zahtevamo od Vlade Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer od takozvanih reprezentativnih sindikata u Socijalno-ekonomskom savetu (SES) ne očekujemo ništa, budući da se oni ništa ne pitaju i da su od države kroz SES plaćeni statisti za davanje legitimiteta pred Međunarodnom organizacijom rada da u Srbiji postoji socijalni dijalog, što je godinama unazad jedna velika laž i obmana – stoji u saopštenju.

Taj sindikat naveo je da od Unije poslodavaca takođe ne očekuju ništa jer, kako su ocenili, "njima je uvek malo i oni bi uvek više profita, bez obzira na posledice po radnike koji im prave taj profit".

Sindikat "Sloga" je dodao da se na svakom koraku vidi da se ne može preživeti od sadašnjeg minimalca, da se pojačava nezadovoljstvo i da se može očekivati "ozbiljan haos i socijalni bunt" u narednom periodu.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Pera kao kojot

  pre 733 dana i 23 sata

  Koji bre bunt? Ovih zaposlenih po JP? Pa gde bre vi zivite?

  Oceni komentar:
  0
  1