SINDIKATI: Vlast ni najmanje ne zanima koliko je zaposlenih u prosveti zaraženo koronom

SINDIKATI: Vlast ni najmanje ne zanima koliko je zaposlenih u prosveti zaraženo koronom

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) saopštila je danas da vlast ni najmanje ne zanima koliko je zaposlenih u prosveti zaraženo i na bolovanju zbog korona virusa, a koliko je njih u izolaciji.

Navodeći da je u svom obraćanju javnosti u nedelju premijerka Ana Brnabić rekla da je u osnovnim školama u Srbiji bolesno 39, a u srednjim 52 učenika, USPRS je konstatovala kako je postalo jasno da to "samo doprinosi sveopštoj idili".

Prosvetari su upozorili da se, uprkos tome što škole popunjavaju upitnike i tabele, niko ne bavi brojkama, i da ih svakako niko ne analizira, a da o zamenama odsutnih ne treba ni govoriti, "jer ih je nemoguće naći, čak i u uobičajenim zdravstvenim okolnostima".

– Ponavljamo zahtev da naše koleginice i kolege sa dijagnozama podložnijim Kovidu-19, odmah nastave rad od kuće. Čekati da se obrazovni sistem slomi, najlošije je što nam se može dogoditi, a izgleda da je to jedini scenario koju ova vlast ima – zaključila je USPRS.

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sanka

  pre 1284 dana i 18 sati

  Sistem je slomljen, deca idu u školu i sede u učionici sama i bez nadzora, jer nastavnici predaju od kuće online. Sramota za onog ko je to dopustio...

  Oceni komentar:
  0
  2