Situacija u Vojvodini nesigurna, Novi Sad na korak od uvođenja vanredne situacije

Situacija u Vojvodini nesigurna, Novi Sad na korak od uvođenja vanredne situacije

Situacija u Vojvodini i dalje je nesigurna, ali će biti pod kontrolom sve dok ne budemo imali duplo veći broj zaraženih od trenutnog , izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo, Zoran Gojković. Novi Sad je na korak od uvođenja vanredne situacije, upozorio je gradonačelnik Miloš Vučević i još jednom apelovao na sugrađane da poštuju sve uvedene mere.

Poslednji podaci u Vojvodini, prema kojima je hiljadu i dvanaest građana obolelo od Kovida-19, upalili su crveni alarm, upozorio je pokrajinski sekretar Zoran Gojković. Gotovo da nema grada u kojem nisu registrovani novi slučajevi inficiranih, a najviše ih je u Južnobačkom okrugu, njih 600.

Možemo reći da je situacija u Vojvodini i dalje nesigurna, ali je još uvek pod kontrolom. Pod kontrolom je sve do trenutka dok ne budemo imali duplo veći broj zaraženih jer to je onda ozbiljan udar na zdravstveni sistem – kaže Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo.

Zdravstveni sistem u pokrajini je poslednjih dana naglo opterećen, što je bio razlog otvaranja trećeg Kovid-centra, nedavno rekonstruisanih klinika za neurohirurgiju, vaskularnu hirurgiju i za anesteziju i intenzivno lečenje, a spremna je i Klinika za abdominalnu hirurgiju.

U slučaju potrebe ćemo aktivirati pet opštih bolnica. To su bolnice u Vršcu, bolnica u Vrbasu, Opšta bolnica Subotica, Opšta bolnica Sombor i Opšta bolnica Sremska Mitrovica – kaže prof. dr Zoran Gojković.

Oceni vest:
0
6

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Aktuelno

  pre 514 dana i 2 sata

  Trenutno demonstracije divljaju najstrašnije na Bulevaru Oslobođenja.

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Neva

  pre 514 dana i 23 minuta

  Tesko da ce situacija biti sigurna, dokle god bude vladao "srpski virus".

  Oceni komentar:
  0
  3