Skandal u DES-u: Nasilničko ponašanje dovelo do unapređenja

Skandal u DES-u: Nasilničko ponašanje dovelo do unapređenja

Rukovodilac sektora "Reklam" u novosadskom preduzeću DES Zoran Đukić, dobio je posao na neodređeno vreme i to samo dvadesetak dana nakon incidenta sa radnicom Aleksandrom Barašin kojoj je prema zapisniku policije naneo povrede leve nadlaktice usled povlačenja i uvrtanja ruke. Aleksandra je višestruko ometena osoba u razvoju, a policija je protiv Đukića podnela prekršajnu prijavu zbog nasilničkog ponašanja.

Nakon pisanja "Blica" o tom incidentu, nadležni iz Inspekcije rada izašli su na teren kako bi utvrdili šta se desilo, a direktor DES-a Aleksandar Bursić tvrdi da se uz policijski zapisnik još čeka zvanična izjava Aleksandre kako bi preduzeli sve aktivnosti u skladu sa Zakonom o radu.

Činjenica da je Đukić dobio posao na neodređeno vreme bez obzira na to što su protiv njega podnete brojne pismene i usmene prijave rukovodstvu preduzeća izazvala je gnev zaposlenih pogotovo zato što je istraga o poslednjem incidentu u toku. Oni kažu da je Aleksandra samo jedna u nizu koja trpi njegovu torturu.
 
– Sve naše nevolje počele su prošle godine kada je Đukić osnovao svoj sindikat i terao nas da se u njega učlanimo. Svi mi koji to nismo hteli od tada trpimo torturu - tvrdi za "Blic" sagovornik iz DES-a koji je želeo da ostane anoniman.
 
Kaže da Đukić često ide po pogonu, viče na sav glas bez razloga i unosi se radnicima u lice "kezeći se".
 
– Stalno nas omalovažava. Kao da smo mi, osobe sa invaliditetom, potpuno nesposobni. Desilo se i da prolazi kroz pogon i gurka nas muškarce ramenom o rame. Kao da nas provocira. Ne da nam ni na godišnji da idemo – priča nam sagovornik uz napomenu da samo u njegovom sektoru ima pritužbi na rad rukovodioca.
 
Razočarano kaže da je Đukić sada praktično nagrađen stalnim zaposlenjem zato što ih maltretira.
 
Ostatak vesti pročitajte ovde.
Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan