Skandal u DES-u: Šef uvrtao ruku hendikepiranoj radnici

Skandal u DES-u: Šef uvrtao ruku hendikepiranoj radnici

Zoran Đukić, rukovodilac odeljenja u novosadskom preduzeću DES, nasrnuo je na radnicu Aleksandru Barašin, nanevši joj pritom povrede leve nadlaktice usled povlačenja i uvrtanja ruke.

Aleksandri, koja je višestruko ometena osoba u razvoju, te povrede konstatovane su u Urgentnom centru u pratnji policije, koja je po pozivu zaposlenih izašla na teren i podnela prekršajnu prijavu protiv Zorana Đukića zbog nasilničkog ponašanja.

Incident se dogodio 23. juna, a Aleksandrin otac Borislav Barašin kaže da joj ovih dana ističe bolovanje i da se plaši odmazde ako se vrati na posao. Dodaje da je ovo samo eskalacija Đukićeve psihičke torture i da je sve počelo prošle godine kada je on osnovao sindikat u koji Aleksandra nije želela da se učlani.
 
- Đukić je maltretirao skoro sve Aleksandrine kolege da se učlane u njegov sindikat. To je išlo do te mere da je Aleksandra jednog dana došla kući i rekla da neće više da ide na posao jer se plaši Đukića koji stalno viče na nju i da ona to više ne može da izdrži – priseća se Borislav.

Zabrinuti otac tada se obratio direktoru DES-a Aleksandru Bursiću i situacija se nakratko smirila.

- Postoji puno prijava u preduzeću protiv Đukića, a niko ništa protiv njega ne preduzima i svi ga se boje. Sada je to prešlo u fizičko nasilje. U ovom slučaju, Aleksandra je stajala sa kolegom i nije čula da je Đukić zove zato što je gluva. On ju je povukao za ruku i rekao da ide da radi, vičući i optužujući je da je neradnik – objašnjava nam Aleksandrin otac.

To je izjavom potvrdio njen kolega s kojim je pričala, ali je svoj iskaz odmah sutra promenio.

Aleksandrina mentorka Olivera Filipović izjavila je da sa njom nikada nije imala problema, da je vredna, da ju je slušala i da je uvek našla način da se sa njom sve dogovori.

Opširnije o ovoj temi pročitajte na sajtu "Blica"

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan