Škola roditeljstva od 25. do 27. novembra u Domu zdravlja na Limanu 4

Škola roditeljstva od 25. do 27. novembra u Domu zdravlja na Limanu 4

Kako je ranije najavljeno, u Domu zdravlja "Novi Sad" počela je s radom Škola roditeljstva, koja će biti i integrativni deo budućeg Gradskog centra za unapređenje reproduktivnog zdravlja koji će se formirati u Almaškoj ulici.

Osim budućih majki, edukacijama u sklopu ovog projekta obuhvatili bi se i budući očevi, kako bi se parovi zajedno pripremili za bezbedni i radosni prolazak kroz trudnoću.

– Školom roditeljstva, raznotematskim edukacijama, budući roditelji bi se oslobodili straha od trudnoće. Кroz edukaciju parovi bi usvajali stav o obostranoj odgovornosti za buduće dete, znanja o normalnim promenama koje se susreću u trudnoći i o važnosti negovanja zdravih stilova života, pre, u toku i posle trudnoće – navodi se u saopštenju DZNS. 

Škola roditeljstva, koja nadograđuje program na već postojeću Školu za trudnice, odvija se kroz edukaciju koja se sprovodi u tri dana. Svakog meseca biće kostituisane nove grupe budućih roditelja, a predavanja će se održavati u velikoj sali Upravne zgrade Doma zdravlja "Novi Sad" na Bulevaru cara Lazara broj 75.

Prvog dana – 25. novembra od 18 do 20 sati –  školu vodi ginekolog koji će upoznati roditelje sa svim promenama u trudnoći i o svemu što može povoljno ili nepovoljno da na nju utiče. Teme su:

Drugog dana – 26. novembra od 19.15 do 21.15 – školu vodi pedijatar koji će upoznati roditelje sa izazovima prvih nedelja života novog člana porodice. 

Trećeg dana – 27. novembra od 18 do 20h – školu vode patronažne sestre sa iskustvom u radu za očuvanje reproduktivnog zdravlja i savetodavnim radom sa trudnicama, porodiljama i malom decom.

– Za vreme trajanja Škole roditeljstva, trudnice koje imaju želju da prestanu sa pušenjem uputićemo u Školu za odvikavanje od pušenja koju bi samo za njih vodila viša medicinska sestra sa dugogodišnjim iskustvom na ovim poslovima. Takođe, trudnice koje imaju problema sa ishranom, telesnom težinom, bile bi upućene na radionice i predavanja koje bi vodili naši lekari subspecijalisti za ishranu – napominju u Domu zdravlja "Novi Sad".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan