SKUPŠTINA GRADA: Ivani Španović Februarska nagrada Novog Sada

SKUPŠTINA GRADA: Ivani Španović Februarska nagrada Novog Sada

Odbornici Skupštine Grada Novog Sada danas su na svečanoj sednici doneli odluku da se Februarska nagrada Grada Novog Sada za 2016. godinu dodeli atletičarki Ivani Španović.

Inicijativu da visoko gradsko priznanje dobije Ivana Španović podneo je Atletski klub "Vojvodina", a Komisija za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu predložila je Skupštini Grada da ova naša istaknuta sportistkinja bude dobitnica Februarske nagrade za 2016. godinu.

Obrazlažući predlog, predsednica Komisije i zamenica predsednika Skupštine Grada Novog Sada Branka Bežanov naglasila je da je Ivana Španović najtrofejnija atletičarka u istoriji Srbije. Zahvaljujući Ivani Španović, Novi Sad i Atletski klub "Vojvodina" nalaze na atletskoj mapi sveta, a Ivana Španović uspešno predstavlja Srbiju na najznačajnijim takmičenjima širom sveta.

IVANA ŠPANOVIĆ rođena je u Zrenjaninu, 10. maja 1990. godine. Atletikom je počela da se bavi 1997. godine u Atletskom klubu "Proleter" iz Zrenjanina. Vrlo brzo dolazi do vrhunskih rezultata u disciplini skok u dalj. Članica AK "Vojvodina" postaje 2007. godine, kada uzima svoju prvu veliku medalju na prvenstvu sveta za mlađe juniorke. Sa trenerom Goranom Obradovićem počinje saradnju 2010. godine, koja traje i dalje, a od 2013. godine pa do danas osvaja osam uzastopnih medalja sa velikih takmičenja. Rekorderka je Srbije u skoku u dalj u svim uzrasnim kategorijama, kao i u disciplini 60 metara i petoboj. Samo prošle godine, Ivana Španović osvojila je srebro na Svetskom prvenstvu u dvorani, potom zlato na Evropskom prvenstvu, bronzu na Olimpijskim igrama u Riju, da bi godinu završila kao pobednica Dijamantske lige za 2016.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan