SKUPŠTINA GRADA: Izmenjeno i dopunjeno sedam urbanističkih planova

SKUPŠTINA GRADA: Izmenjeno i dopunjeno sedam urbanističkih planova

Na Grbavici treba da nikne čak 80 novih zgrada.

Da se izgradnja stambenih, poslovnih i drugih objekata vidi kao značajan elemenat razvoja Novog Sada potvrdila je i sednica Sklupštine grada, na kojoj su usvojene izmene i dopune sedam urbanističkih planova.

Dok su predstavnici gradske vlasti objašnjavali kako se novim planskim dokumentima adekvatno odgovara na ubrzano širenje i razvoj grada i istovremeno ispravljaju brojni propusti iz minulih vremena, odbornici opozicije su tvrdili da se interesi privatnih investitora favorizuju u odnosu na potrebe građana, čime se stvara stanje "urbanističkog haosa".

- Planovi se rade tako da budu realni i izvodljivi. Tražimo optimalna rešenja za sve situacije, ali ne može se svakome izaći u susret – istakao je Dušan Miladinović, direktor JP "Urbanizam", odgovarajući na primedbe povodom planirane izgradnje stambenih zgrada, garaža ili zelenih površina na pojedinim lokacijama.

Burna polemika se razvila povodom odluke da na uglu ulica Jovana Subotića i Kisačke, na kojem se trenutno nalazi "livadica" privremeno uređena za istrčavanje pasa, bude izgrađena višespratna stambena zgrada. Ta zelena površina će, prema planu, biti premeštena na obližnju lokaciju kod Centra za socijalni rad, a zgrada će imati propisan broj garažnih mesta.

- Maksimalno se trudimo da obezbedimo dovoljno parking-mesta ili da koliko god je to moguće, ublažimo taj veliki problem – poručio je Miladinović primećujući da, kako je rekao, gotovo uvek isti građani protestuju kada se najavi izgradnja garaža na bilo kojoj lokaciji.

Na Grbavici, naselju izgrađenom početkom druge polovine prošlog veka, trebalo bi da se u narednih nekoliko godina izgradi čak 80 novih zgrada. Predviđena je gradnja šest spratnih garaža i dva veća parkirališta na otvorenom.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan