SKUPŠTINA GRADA: Novosađani se požalili na neasfaltirane ulice, visoko drveće, nepropisno parkiranje...

SKUPŠTINA GRADA: Novosađani se požalili na neasfaltirane ulice, visoko drveće, nepropisno parkiranje...

Кomisiji za predstavke i predloge na današnjoj sednici građani su uputili predstavke i pitanja koja se odnose uglavnom na komunalne probleme, javljaju iz Skupštine Grada Novog Sada.

Žitelje mesne zajednice "Jugovićevo" interesuje kada će deo Ulice Janka Čmelika biti asfaltiran i kada će se izgraditi pružni prelazi iz ulica Boška Vrebalova, Janka Čmelika i Pančevačke, jer im je sada veoma otežano prelaženje preko pruge. Oni takođe imaju i problem što autobusko stajalište za linije 3 i 13 nije u funkciji zbog nedavno izvođenih radova na tom delu.

Jedno od pitanja bilo je i ko je zadužen za izdavanje dozvola i postavljanje kioska i trafika u Novom Sadu, jer je u Dunavskoj ulici nedavno postavljen kiosk ispred kandelabra što, prema mišljenju sugrađanke, ružno izgleda i trebalo bi ga izmestiti.

Кomisiji su se obratili i predstavnici Stambene zajednice sa Bulevara vojvode Stepe od broja 117 do 131 da imaju problem sa visokim drvećem u blizini njihovih zgrada. Кako su naveli, pojedine grane su toliko velike da oštećuju i krovne konstrukcije, a na nižim spratovima se pojavio problem vlage, jer do njih ne dopire sunčeva svetlost zbog gustih krošnji drveća. Oni takođe imaju problem sa nepropisno parkiranim automobilima na uskom asfaltnom prolazu, pa je tako ugrožena sigurnost pešaka i dece koja se tu igraju.

Na sednici su razmatrani i odgovori koje su sugrađani postavljali na ranijim sednicama i biće prosleđeni na njihove kućne adrese.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan