SKUPŠTINA GRADA: Zaštitnik građana postaje Lokalni ombudsman

SKUPŠTINA GRADA: Zaštitnik građana postaje Lokalni ombudsman

Skupština Grada Novog Sada usvojila je Odluku o lokalnom ombudsmanu.

Usvajanjem navedene Odluke naziv institucije Zaštitnik građana je promenjen u Lokalni ombudsman.

Kako navodi aktuelna Zaštitnica građana Grada Novog Sada, Marina Popov Ivetić, promenom naziva institucije neće se uneti velike promene u rad same institucije, s obzirom da će Lokalni ombudsman preuzeti nadležnosti Zaštitnika građana, koje su u odnosu na nadležnosti koje je imao Zaštitnik građana proširene utoliko što će Lokalni ombudsman kontrolisati i rad Gradskog veća kada postupa kao drugostepeni organ u upravnom postupku.

Zaštitnica građana i zamenica Zaštitnice građana nastavljaju sa radom kao Lokalni ombudsman i zamenik Lokalnog ombudsmana do isteka mandata na koji su izabrane.

Takođe, Stručna služba Zaštitnika građana nastavlja sa radom kao Stručna služba Lokalnog ombudsmana, u istim prostorijama koje se nalaze na adresi Vojvođanskih brigada broj 17.

Broj telefona 021 420 211 ostaje i dalje dostupan građanima, dok je nova adresa internet prezentacije www.lokalniombudsman.novisad.rs već u funkciji, iako sajt nije ažuriran. Mejl adresa će u narednom periodu i dalje biti u funkciji, a uskoro se očekuje i da mejl adresa bude stavljena u funkciju.

Što se tiče Facebook stranica Zastitnik gradjanaZaštitnik građana Novi Sad, oni će se za sada i dalje koristiti pod tim nazivima, do usklađivanja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan