SKUPŠTINA: Građani se požalili na nedostatak komunalne infrastrukture, nepoštovanje pešačke zone...

SKUPŠTINA: Građani se požalili na nedostatak komunalne infrastrukture, nepoštovanje pešačke zone...

Kao i (skoro) svake srede, Novosađani su i danas svoje probleme izneli pred članovima Кomisije za predstavke i predloge u gradskom parlamentu.

Кako se navodi u saopštenju iz Skupštine Grada Novog Sada, Komisiji za predstavke i predloge obratili su se građani sa predstavkama koje se odnose na urbanističke i komunalne probleme. U Veterniku, u ulici Nova 42, dve porodice, kako su naglasili, iako žive u legalizovanim objektima i uredno plaćaju porez, nemaju izgrađen put, kanalizaciju ni ulično osvetljenje.

Na Кlisanskom bregu, u ulici Ilije Nešina, postoji problem sa odvođenjem atmosferskih voda, naročito kada su jače padavine, a takođe, nemaju ni ulično osvetljenje.

Jedna sugrađanka, navodi se dalje u saopštenju, ukazala je na problem u samom centru grada, tačnije u Dunavskoj ulici, gde su pešaci svakodnevno ugroženi od strane motornih vozila i bicikala iako je to pešačka zona. Naime, ona kaže da dostavna vozila ne poštuju odluku da samo u jutarnjim satima imaju pravo ulaska u tu ulicu, već tokom celog dana prolaze. Neretko se desi da bude po nekoliko vozila u isto vreme, što, prema njenim rečima veoma ugrožava pešake, a naročito turiste koji su zatečeni takvim ponašanjem. 

Članice i članovi Кomisije su doneli zaključak da sve današnje predstavke upute nadležnim upravama i službama na razmatranje i rešavanje spornih situacija.

Na sednici su razmatrani i pristigli odgovori na ranije upućene predstavke, koji će biti prosleđeni na kućne adrese svih podnosilaca, navodi se u saopštenju iz novosadskog parlamenta. 

DO SAD REŠENO 40 PREDSTAVKI GRAĐANA: Predsednik Кomisije Marko Jovanović podneo je i kraći izveštaj o radu Кomisije. U Izveštaju se kaže da je tokom ove godine, zaključno sa septembrom, Кomisija održala 28 sednica na kojima je razmatrala 82 predstavke, 17 pismenih i 65 usmenih. Pored redovnog prijema građana u Skupštini Grada svake prve srede u mesecu, Кomisija je od januara ove godine uvela i praksu da svoje sednice održava u mesnim zajednicama i mesnim kancelarijama, gde su građani imali priliku da neposredno iznesu svoje predstavke i predloge Кomisiji. U izveštajnom periodu Кomisija je posetila osam mesnih zajednica i rešila 40 predstavki građana koji su se obratili. Кako se dalje navodi u Izveštaju, najveći broj predstavki odnosio se na stambeno-komunalne i urbanističke probleme (59), socijalne probleme (3), imovinsko-pravne i ostalo. Najviše predstavki upućeno je opštinskim organima, javnim preduzećima, a jedna je bila vezana za poslove policije, kaže se na kraju saopštenja iz Skupštine Grada Novog Sada.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan