Slab odziv Novosađana na protest posvećen lošoj bezbednosnoj situaciji u gradu FOTO

Slab odziv Novosađana na protest posvećen lošoj bezbednosnoj situaciji u gradu FOTO

Neformalna grupa građana „Dva minuta tišine“ održala je danas (5. februara) posle podne, na Trgu slobode, protest pod nazivom „Zašto nismo bezbedni – zaštiti život“. Tridesetak okupljenih zahtevalo je adekvatnu reakciju države povodom sve učestalijih kriminalnih obračuna na ulicama glavnog grada Vojvodine.

Jedan od organizatora skupa, Vladimir Jovanović, izjavio je medijima da im je namera bila da nadležnima ukažu na činjenicu da obični ljudi nisu bezbedni, ali i da pozovu same građane da budu zainteresovaniji za ovako važne društvene probleme.

- Sve su učestalija krivična dela kojima se ugrožava bezbednost običnih prolaznika. Poslednji primer je pucnjava u blizini jedne osnovne škole koja se desila usred bela dana, dok su deca izlazila sa časova. Atmosfera nas podseća na Čikago tokom tridesetih godina dvadesetog veka i zato javno postavljamo pitanje zašto se to ne rešava - kazao je Jovanović i dodao: - Uvereni smo da policija još i radi kako treba, ali izostaju presude. Neverovatno je da imate ljude koji se šetaju slobodno, a imaju gomilu krivičnih prijava. Apel za povećanjem bezbednosti građana Novog Sada je pre svega upućen predstavnicima vlasti. Znači onima koji imaju pravna i druga sredstva u rukama, ali ih ne primenjuju – izjavio je Jovanović.

Okupljeni su nosili transparente sa porukama „Novi Sad 2017. = Čikago 1932.“, „Zašto nismo bezbedni?“ i „Hoću Aleksin zakon“.

Iako je zbog lepog vremena centar grada bio pun ljudi, većina prolaznika se nije obazirala na protest kojim se od države tražila veća bezbednost za građane.

Neformalna grupa građana „Dva minuta tišine“, svake nedelje u 15 sati održava protestni skup na Trgu slobode, zbog različitih društveno- ekonomskih problema koji otežavaju živote građana u Srbiji. U martu ove godine biće dve godine od početka njihovih protesta.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • ja

  pre 1633 dana i 22 sata

  dokon svet

  Oceni komentar:
  4
  1
 • @ja

  pre 1633 dana i 18 sati

  Pretpostavljam da pises o sebi, jer bilo bi nerealno da iz fotelje pred kompom mozes da das ocenu necijeg aktivizma takvom kvalifikacijom

  Oceni komentar:
  0
  2