SNP: Premijera Šekspirove "Bure" 29. i 30. oktobra

SNP: Premijera Šekspirove "Bure" 29. i 30. oktobra

Na današnjoj konferenciji za medije, u donjem foajeu scene "Pera Dobrinović" najavljena je nova premijera na daskama Srpskog narodnog pozorišta.

Reč je o dramskom komadu "Bura" prema delu Vilijama Šekspira, u režiji Kokana Mladenovića. Premijera je zakazana za 29. i 30. oktobar na sceni "Pera Dobrinović".

U predstavi igraju: Radoje Čupić (Prospero), Marko Šelić Marčelo (Arijel), Jelena Lončar/Anđela Pećinar (Miranda), Aleksandar Sarapa (Ferdinand), Aleksandra Pleskonjić (Stela), Nenad Pećinar (Antonio), Milovan Filipović (Trinkulo), Milan Kovačević (Kaliban), Jugoslav Krajnov (Oncalo), Igor Pavlović (Alonzo), Dušan Vukašinović (Sebastijan).Kompozitor je Rade Sklopić Rejd, vokalna kompozitorka je Nevena Glibetić Nensi (njih dvoje su ujedno i muzičari u predstavi), a saradnik za muzičko izvođenje na violončelu je Milica Svirac. Tekst pesama koje se izvode u predstavi napisao je Marko Šelić Marčelo. Zvučni objekat u predstavi delo je Nikole Macure i njegovog projekta "Iz buke u zvuk". Šekspirovo delo za ovu inscenaciju adaptirali su reditelj i Svetislav Jovanov koji je sa Nikolinom Đukanović bio i dramaturg na predstavi. Za scenski pokret bila je zadužena Andreja Kulešević, za kostime Marina Sremac, a za scenografiju Marija Kalabić.Reditelj Kokan Mladenović je povodom premijere rekao da je to komad o praštanju, mudrosti i pomirenju. Prema njegovim rečima, Šekspir živi sa nama u svetu, u kojem mudrost, praštanje I pomirenje ne postoje.

− Režirao sam "Buru", to veliko Šekspirovo ogledalo, komad o onome što jesmo. Komad o mržnji i osveti – rekao je Mladenović.Predstava obe večeri počinje u 19.30 sati.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan