SNS ODGOVARA NOVOSADSKIM UDRUŽENJIMA: Saopštenje je gomila laži izazvanih panikom pred sutrašnje izbore

SNS ODGOVARA NOVOSADSKIM UDRUŽENJIMA: Saopštenje je gomila laži izazvanih panikom pred sutrašnje izbore

Nakon što je 11 udruženja građana iz Novog Sada jutros uputilo apel gradonačelniku Milošu Vučeviću, iz Gradskog odbora njegove stranke im je stigao odgovor.

Podsećamo, udruženja su tražila od prvog čoveka grada da dozvoli fer i regularne izbore za članove saveta mesnih zajednica.

Gradski odbor SNS-a navodi da saopštenje "nekoliko nevladinih organizacija bliskim opozicionom bloku okupljenom oko Demokratske stranke, predstavlja gomilu laži izazvanih panikom i nemoći pred sutrašnje izbore za savete mesnih zajednica u Novom Sadu".

Kao što i sami priznaju u obraćanju medijima, "gradonačelnik Miloš Vučević u više navrata pozvao je građane da se kandiduju za članove saveta mesnih zajednica i da kroz njih pokreću promene, a ne kroz zelene inicijative i peticije". To je jedino tačno u tekstu koji su potpisale znane i neznane organizacije sa jedva simboličnim brojem članova. Sve ostalo je neistina do neistine. Nikakve pretnje, bar ne od članova Srpske napredne stranke, tzv. nezavisnim kandidatima nisu upućene tokom kampanje. Nikakvih "dobronamernih saveta", niti presretanja kandidata, članova njihovih porodica ili prijatelja nije bilo niti će biti. Gradski odbor Srpske napredne stranke poziva sve kandidate koji su navodno pretrpeli neprijatnosti da svoja saznanja prijave policiji ili da prestanu da šire po medijima i društvenim mrežama. Ako su optužbe na račun gradonačelnika i naše stranke deo kampanje pred sutrašnje izbore, a očigledno da jesu, onda je to najjadniji mogući način koji su izabrali za sticanje političkih poena – navodi se u saopštenju iz vladajuće stranke i dodaje:

Da li tzv. nezavisni kandidati, zavisni od raznih Đilasa, Jeremića, Novakovića i ostalih Tepićki, uživaju podršku komšija, kako stoji u saopštenju, videćemo sutra, po zatvaranju birališta. Silno su se prevarili oni koji u saopštenju tvrde da je kandidovanje izazvalo pometnju u redovima Srpske napredne stranke. Mi smo u svakom trenutku spremni da izađemo na izbore na svim nivoima i u fer borbi svakoga ubedljivo pobedimo, pa ko voli nek izvoli.

Oceni vest:
3
19

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan