SNS predložio novu članicu Gradskog veća, DSS i POKS formirali odborničku grupu

SNS predložio novu članicu Gradskog veća, DSS i POKS formirali odborničku grupu

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić potvrdio je da je Srpska napredna stranka predložila Danijelu Kostić za novog člana Gradskog veća Novog Sada za socijalna pitanja.

Ona bi na tom mestu trebalo da zameni Branku Bežanov koja je, nakon što je Pokret obnove kraljevina Srbije izašao iz gradske vlasti, podnela ostavku.

Đurić: POKS više nije u gradskoj vlasti 

Odlazak POKS-a iz vlasti: Bežanov i Zelenović podneli ostavke


Iako je liga Liga socijaldemokrata vojvodine najavila da izlazi iz gradske vlasti, to se još nije dogodilo, a Đurić je istakao da će se više znati nakon sastanka predstavnika SNS-a i novog rukovodstva LSV-a.

Aleksandar Kravić je i dalje zvanično član Gradskog veća, dakle i LSV je i dalje deo gradske vlasti. Očekujemo sastanak sa novim rukovodstvom Lige, tada ćemo znati kako dalje – rekao je gradonačelnik na konferenciji za novinare koja je održana pred početak zasedanja Skupštine grada.

U novosadskom parlamentu biće formirana nova odbornička grupa pod nazivom "Nada za Novi Sad–Novi DSS–POKS" i imaće šest odbornika. Kako kažu, biće najjača opoziciona grupacija u Skupštini grada. Predsednik odborničke grupe biće Bojan Radojević koji kaže da je razlog izlaska iz koalicije razmimoilaženje sa dosadašnjim partnerima kada je reč o politici prema Kosovu i Metohiji.

Pored toga, biće formiran i poseban poslanički klub u pokrajinskom parlamentu koji će imati osam poslanika.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan