Solidarna pomoć za zaposlene u većini novosadskih javnih reduzeća

Solidarna pomoć za zaposlene u većini novosadskih javnih reduzeća

Zaposleni u skoro svim javnim i javno-komunalnim preduzećima Novog Sada trebalo bi da, po predlogu gradske vlasti, dobiju solidarnu pomoć od po 22.620 dinara. Konačno odobrenje stiže od Skupštine grada koja danas zaseda i o ovoj isplati izjasniće se kroz predložene izmene programa poslovanja svojih preduzeća.


Među četrnaest preduzeća grada, solidarna pomoć za radnike nije planirana samo za "Stan", za koga grad traži privatnog partnera, kao i za SPC "Vojvodina", koji je u finansijskim problemima, a još je neizvesno da li će bez ovog novca ostati i zaposleni u "Parking servisu", odakle predlog za sad nije stigao.

Solidarna pomoć predlaže se za preduzeća: "Vodovod i kanalizacija”, Gradsko saobraćajno preduzeće "Novi Sad”, "Gradsko zelenilo”, "Informatika”, "Lisje”, "Put”, "Novosadska toplana", "Tržnica", "Zoohigijena i veterina", "Čistoća" i "Urbanizam".

Kako piše "Politika", iza ove odluke zdušno stoji Savez samostalnih sindikata Novog Sada, gde objašnjavaju da se radi o ispunjavanju aneksa 1 Kolektivnog ugovora o radu. Funkcioner u sindikatu zadužen za javni sektor Zoran Radosavljević kaže da je Novi Sad među poslednjima koji su isplatili solidarnu pomoć. Po 22.620 dinara već su dobili, dodaje, u Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Beogradu...

- Uskratili su nam 3,6 plata za tri godine, od kako je na snazi ograničenje zarada. Podelite tih 22.620 dinara sa samo 12 meseci – ne mora sa tri godine, pa ćete videti da to nije neka kompenzacija mesečno za onih deset odsto što nam je uzeto, a sada nemaju mehanizam da nam vrate – kaže za "Politiku" Radosavljević.

Oceni vest:
0
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Stefan Milovanski

  pre 1901 dan i 6 sati

  Isto ovako se ponaša direktorica Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu, Otpustila je profesore pod "tehnološki višak", a zaposlila je 24 novih uprkos zabrani zapošljavanja u javnom sektoru. Pre neki dan je kupila novi službeni auto, a kaže da je Škola 12 mil. dinara u gubitku za prvih 6 meseci. Dozvoljava profesorima da dolaze jedanput nedeljno za 80000 din. mesečne plate.

  Oceni komentar:
  1
  0