ŠOPING U "BEBI": Evo zašto Novosađani rado odlaze u Temerin (FOTO)

ŠOPING U "BEBI": Evo zašto Novosađani rado odlaze u Temerin (FOTO)

Osim  po međunarodnom takmičenju u kuvanju pasulja, Sajmu rakije ili u pesmi opevanom vašaru, Temerin je među Novosađanima poznat po još jednom fenomenu – a to je butik "Beba".

Kad smo bili mali, kupovina u ovoj prodavnici – pred prvi septembar, sa mamom, tatom, sestrom, komšijom i zaovinom malom – bila je neizbežna. Tada je razlika u cenama  u temerinskoj “Bebi” i malim buticima s kineskom i turskom robom u Novom Sadu, poput onih u Jevrejskoj ulici ili na Bulevaru oslobođenja, bila možda čak i drastičnija nego danas.Neko kupuje u Trstu, neko u Segedinu, ali se veliki broj Novosađana i danas odlučuje za najjeftiniju opciju, a to je Temerin. Počevši s radom kao omanji butik, “Beba” je danas tržni centar koji ima poseban ulaz za muško i žensko odeljenje, a u ovom drugom, osim odeće, možete pronaći i nakit, torbe i donji veš. Preko puta tržnog centra nalaze se još dva butika pod imenom “Beba”, isključivo namenjena prodaji artikala za decu i novorođenčad.Ovde, naravno, pravimo razliku između kvaliteta i kvantiteta, jer svako ko je ikad bio u “Bebi” zna da se radi o turskoj ili kineskoj robi, a izreka “koliko para, toliko muzike” ovde zaista ima svoje puno značenje.  Međutim, u poređenju sa cenama u Novom Sadu, u buticima sa sličnom, ako ne i istom robom, razlika je ipak primetna. Rok stvari možda nije dugogodišnji, ali roba je pristojnog kvaliteta. Na primer, donji veš od pamuka možemo da nađemo po ceni od 99 dinara pa naviše, a tu su i hulahopke za 39 dinara, kao i par pamučnih čarapa za 69 dinara.U ovoj prodavnici uvek ima i stvari koje su na akciji, pa smo proteklog vikenda, kada smo prošetali kroz “Bebu”, mogli da naiđemo i na deblje šalove od 499 dinara, kapute po ceni od 1.499 dinara, majice za 199 dinara, kao i svečanije haljine od 1.499 dinara.

Jedna od zaposlenih istakla je da veliki izbor artikala, kao i manje cene od onih u gradu, već godinama unazad dovode Novosađane u ovu temerinsku prodavnicu.

- U Novom Sadu moraju da idu iz radnje u radnju, ovde sve imaju na jednom mestu, i još su cene niže, tako da im uglavnom ne bude žao puta – kaže ona.


Pitali smo i Novosađane koje smo sreli tamo – zašto baš Temerin, a njihovi razlozi su, u suštini, isti.

- Ovde uspem da ukombinujem i ukus i novčanik, a za petočlanu porodicu to dosta znači, tako da često dođemo ovde. Nekad ne nađemo ništa, nekad svašta, zavisi – objasnila nam je naša sugrađanka koja se često odlučuje da pređe tih 19 kilometara.


Ako računamo da ćemo 500 dinara koje ćemo dati na benzin prebiti u razlici u cenama i još biti u plusu, čini nam se da se ipak isplati otići do Temerina. Ako ništa drugo, da barem malo procunjamo i vidimo da li je kupovina u “Bebi” stvar prošlosti ili je ovaj tržni centar i dalje fenomen kad su u pitanju asortiman i, naravno, niske cene.


Tekst i foto:
Tamara  Mladenović

Oceni vest:
21
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan