SPECIJALNI SUD: Cvijović i Pavlov odbacili optužbe za šverc kokaina

SPECIJALNI SUD: Cvijović i Pavlov odbacili optužbe za šverc kokaina

Specijalni sud u Beogradu odbio je predlog advokata odbrane koji su tražili odbacivanje optužbe protiv Novosađana Radosava Cvijovića Cvike i Slavka Pavlova.

Oni su osumnjičeni za krivično delo udruživanja radi vršenja krivičnog dela, odnosno za pripadništvo kriminalnoj grupi kojoj optužnica pripisuje krijumčarenje i distrubuiranje kokaina na teritorijama Srbije i nekoliko zemalja Zapadne Evrope, piše Dnevnik.rs.

Na jučerašnjem sudskom ročištu Radoslav Cvijović i Slavko Pavlov izjasnili su se da odbacuju optužbe.

Ne priznajem izvršenje krivičnih dela – rekao je Cvijović i napomenuo da će izneti odbranu kad glavnom pretresu budu prisutni njegovi advokati Marko Кljajević i Siniša Simić, koji su, kako je rekao, u predmetu od prvog dana, a juče su bili odsutni zbog drugih neodložnih obaveza, pa su poslali zamene.

Identično se izjasnio i Slavko Pavlov.

Advokat Marko Кljajević je ranije podneo predlog da se Specijalni sud oglasi nenadležnim za postupanje u tom predmetu, kao i da odbaci optužnicu protiv Cvijovića i Pavlova, a juče je saopštena sudska odluka o tom podnesku, prenosi novosadski "Dnevnik".

Podsećamo, krivični postupak protiv Cvijovića, inače državljanina Crne Gore, i njegovog zeta Pavlova, poznatog teniskog trenera koji godinama radi u inostranstvu, pokrenut je pred Specijalnim sudom u novembru 2017. godine, pošto su se našli pod istragom beogradskog Tužilaštva za organizovani kriminal. U istom periodu, u Češkoj su uhapšena i procesuirana trojica osumnjičenih, među kojima i sin Radoslava Cvijovića Branislav, a po javno dostupnim informacijama, svi su i osuđeni.

Naredno ročište u beogradskom Specijalnom sudu zakazano je za 3. decembar.

Detaljnije o ovom procesu možete čitati na sajtu "Dnevnika".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan